23948sdkhjf

For brandfarlige for ældre: Nu rykker ukrainere ind i skrottede plejeboliger

I Skive Kommune er plejecentrene i Hem, Rønbjerg og Møllestien er ved at blive gjort klar, så flygtninge fra Ukraine kan flytte ind.

Kommunen vedtog ellers at lukke centrene tilbage i marts, fordi brandsikkerheden ikke levede op til myndighedernes krav til sikkerhed i ældreboliger.

Men bygningerne er gode nok, når der er tale om at huse flygtninge, oplyser Skive Kommune. Den samme bolig kan godt være godkendt til én kategori og ikke en anden. Det afgørende er, hvor selvhjulpne beboerne er.

- Ældre borgere er ofte gangbesværede og kan have svært ved at komme ud af deres bolig i tilfælde af brand. Det stiller væsentlig højere krav til brandsikkerheden, end når der er tale om selvhjulpne borgere.  Der er altså tale om forskellige krav til forskellige anvendelseskategorier. Derfor kan den samme bolig i princippet godt godkendes til den ene målgruppe og ikke til den anden, siger Claus Bo Nielsen, der er beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen. 

I fuld gang med at gøre boliger klar

Fra Skive Kommunes side arbejdes der på højtryk for at gøre egnede boliger klar.

- Vi forbereder os på, at behovet stiger, efterhånden som de ukrainske flygtninge får deres opholdstilladelse. Med den i hånden har de ret til at få anvist en midlertidig bolig. Derfor har vi afdækket mulighederne for egnede boliger. Og her viste det sig, at de tidligere plejecentre godt kunne bruges til formålet. Lige nu vi i fuld gang med at gøre dem klar, siger Lars Harder, der er leder af Skive Kommunes Ukraine-krisestab og direktør i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Boligerne i de tidligere plejecentre er ved at blive møbleret og gjort klar til indflytning. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109