23948sdkhjf

Kommune nedsætter smagspanel for at teste ældremaden

Er kalkunen stegt tilpas, er der sovs nok, og hvad med kartoflerne?

Nu skal ældremaden i Ballerup Kommune under ekstern lup.

Et nyt nedsat Smagspanel har nemligt fået opgaven med tre gange årligt at smage og komme med efterkritik på maden på kommunens plejehjem. 

Det skriver Ballerup Kommune på deres hjemmeside.

Panelet består af medlemmer gæster fra plejehjemmets cafe, medlemmer af Seniorrådet, medlemmer af Sundheds- og Ældreudvalget samt medarbejdere fra Køkken Ballerup, der er madleverandør til plejecentrene og ældrecafeer i kommunen. 

- Det er en stor fordel, at smagspanelet sidder samlet om den samme mad. Dialogen bliver bedre og mere konkret med et måltid på bordet, som vi sammen smager, deler og taler om, forklarer Lise Teller, køkkenchef i Køkken Ballerup.  

Spiser i stilhed

Panelet får serveret maden i stilhed, tygger, synker og tager noter. Det er vigtigt, at medlemmerne ikke påvirker hinandens meninger under en smagning.

Og dagens ret – kalkun med broccoli og flødekartofler får fine ord med på vejen. 
- Det dufter godt. - God marinade på kalkunen. - Der mangler fløde i flødekartoflerne. - Broccolien er kogt, som den skal. - Kartoflerne mangler salt og sovs. - Det ser appetitligt ud. - Kalkunen er saftig. - Dejligt med tynde skiver kød.”

Og det er netop meningen, at feedbacken skal udvikle oplevelsen omkring måltidet. 

- At høre at der er forskellige oplevelser af samme måltid åbner op for en ny snak. Det er rigtigt fint også at høre om udfordringerne. Dialogen er fri i det nye forum, og det er en sober og nobel måde at gøre det på. Vi kan tale ned i og om måltidet på en anden måde i smagspanelet, siger Lise Teller og fremhæver dagens kritik af kartoflerne som et sted, hvor Køkken Ballerup kan justere.

- Nu har vi fået at vide, at kartoflerne mangler væde eller sovs. Det tager vi med os og tilretter opskriften, så vi fremover måske bruger en liter fløde mere, end vi gjorde denne gang.

Det er planen, at smagspanelet kommer på rundtur til kommunens fem plejehjem med en café. Til premieren på Plejehjem Lundehaven var smagspanelet samlet i et separat lokale. For eftertiden mødes smagspanelet i selve caféerne, så de får hele oplevelsen fra caféen med.

Kilde: https://ballerup.dk/nyheder/smagspanel-s...

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Toppolitiker på nattevagt med hjemmeplejen: - Jeg er imponeret
Lolland-Falster opruster SOSU-uddannelser
Saftevandskrigen i Høje-Taastrup fører til frisættelse
VIVE-ekspert skal rådgive Odense Kommune om ældrepleje
Ugens tilsyn og påbud - uge 21/22
Tre lovende velfærdsteknologier
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093