23948sdkhjf

Rejsegilde for 78 nye sjællandske plejeboliger

Rejsegilde på det nye Plejecenter Hyrdevænget i Egedal Kommune.

Egedal Kommune har markeret rejsegildet for 78 nye plejeboliger i det nye Plejecenter Hyrdevænget.

Borgmester i Egedal Kommune Vicky Holst Rasmussen sagde i sin tale, at der er lagt et stort arbejde i at få skabt et moderne plejecenter, hvor Egedals ældre kan bo i trygge, hjemlige og smukke omgivelser.

- Kodeordet her er hjemlighed. Det skal føles rart, roligt og trygt for de ældre at bo her, og for de pårørende at komme her. Indenfor deler vi op i mindre miljøer, der skærmer og gør verden mere overskuelig. Udenfor får vi en stor grøn gård og udsigt til grønne omgivelser og en lille sø, sagde Vicky Holst Rasmussen.

Efter talerne var der mulighed for at se, hvordan boligerne indendørs er planlagt, så de tilknyttes grupper, fællesrum og terrasser eller altaner, og i bygningen er der skabt kig til både gårdhaven og verden udenfor.

Plejecenter Hyrdevænget er også for borgere med en demenssygdom. Derfor bygges der både inde og ude efter et princip om små rum i det store rum, som skal gøre det trygt og mere overskueligt for demensramte at bo her.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i foråret 2023.

Fakta: Plejehjemsbyggeriet

  • Bygherre på Plejeboligerne: Ølstykke Almennyttige Boligselskab ved DAB.
  • Bygherre på servicearealerne: Egedal Kommune. 
  • Arkitekter på plejecentret og landskab: Arkitema Architects. Entreprenører: Bygning: Thormann A/S, installationer: Poul Sejr Nielsen A/S Ingeniører: Oluf Jørgensen A/S.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094