23948sdkhjf

Horsens-tiltag vinder ældrepris

Et tiltag fra Horsens Kommune med fokus på forebyggelse af ensomhed og mistrivsel vinder SUFOs (Landsforeningen for ansatte i SUndhedsfremmende FOrebyggende hjemmebesøg) pris som Årets Sundhedsfremmende og Forebyggende Tiltag for ældre 2022.

Det var de flere end 230 deltagere på SUFOs Årskonference på Hotel Nyborg Strand, der mandag valgte tiltaget som vinder af Årets Tiltag.

Baggrunden for tiltaget er, at Horsens Kommune, Ældresagen og Horsens Provsti i 2019 indgik et samarbejde om at give enlige mænd over 65 mulighed for at indgå i nye fællesskaber målrettet mænd.

De forebyggende medarbejdere gav 1700 enlige mænd +65 år tilbuddet om et forebyggende hjemmebesøg, hvor de fortalte om tiltaget. Mange mænd tog positivt imod besøgene, og cirka 50 procent af dem, var interesserede i at være med.

Også ressourcestærke mænd tog imod tilbuddet. Besøgene gjaldt kun de enlige mænd, men grupperne var også åbne for gifte mænd, der ønskede at være med i et mandefællesskab.

Der har været udfordringer undervejs, særligt i forhold til corona, som bevirkede, at flere gruppeopstarter blev forsinkede, andre grupper måtte lukke ned, og det har været vanskeligt at starte op igen på grund af frygt for større forsamlinger. På samme vis var det vanskeligt for Ældresagen at rekruttere frivillige som tovholdere på grupperne.

Alt det til trods er mandegrupperne en succes, mange er nu i fuld gang og får stadig nye medlemmer via løbende indtag. Mændene nyder den sociale kontakt med andre mænd, og mange har fået lyst til at deltage i flere aktiviteter. Det er af stor betydning for den mentale sundhed.

Samtidig fortsætter det gode samarbejde mellem kommune, Ældresagen og Horsens Provsti som et godt eksempel på, hvordan man kan løfte i flok.

Formand for SUFOs bestyrelse, Anne Dorthe Prisak udtaler:

- Tiltaget er et godt eksempel på, hvordan man kan forebygge problemer, inden de vokser sig store, til gavn for både borgere og samfund. Det er en god inspiration for andre kommuner at indgå i samarbejde med civilsamfundet, siger hun i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt friplejehjem skal drives af Diakonissestiftelsen
En mand er død i brand på plejehjem i Haderslev
Medicin forsvinder fra plejehjem - fremmed mand anholdt
Tidligere ansat på plejehjem tiltalt for drab på beboer
Forsvarer: Drabstiltalt plejehjemsmedarbejder knust
Ekspert: Straf bliver på 'den helt høje klinge'
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Kommunefokus

Send til en kollega

0.125