23948sdkhjf

Kommune indfører tiltag for at rekruttere og fastholde SOSU-elever

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det kan være svært at rekruttere folk til ældre- og hjemmeplejen. Det forsøger Gladsaxe Kommune at imødekomme med et nyt tiltag, der skal sikre at flere vælger SOSU-vejen, og at de, der vælger den, ikke falder fra undervejs.

Denne indsats indebærer blandt andet coaching og sprogstøtte.

Som led i indsatsen for at rekruttere medarbejdere til ældreområdet har Gladsaxe Kommune tilknyttet to certificerede coaches, som skal sikre, at kommunens SOSU-elever får mest muligt ud af deres uddannelse. Samtidig har kommunen ansat en sprogmentor, da SOSU-uddannelsen tiltrækker mange studerende med anden etnisk baggrund. De to tilbud har stor effekt på elevernes trivsel og bidrager til, at færre falder fra uddannelsen, fortæller formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget i kommunen, Kristine Henriksen.

- I Gladsaxe vil vi gerne bidrage til at gøre det attraktivt for flere at tage en sundhedsfaglig uddannelse, så vi kan få uddannet flere dygtige medarbejdere til vores ældreområde. Men som SOSU-elev kan man for eksempel føle eksamensangst, forventningspres eller andre ting, der gør det svært at finde fokus. Det kan både påvirke deres uddannelse og øge risikoen for, at de falder fra undervejs. Derfor har vi valgt at tilbyde dem coaching og sprogstøtte under uddannelsen, fordi det hjælper dem i hverdagen, men også peger fremad og har fokus på de ting, som eleverne ønsker at ændre nu og her. Med coaching og sprogstøtte styrker vi elevernes fokus og trivsel og sikrer, at de får mere ud af deres uddannelse, siger Kristine Henriksen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078