23948sdkhjf

Færre optagne på velfærdsuddannelser: HK vil fordele arbejdsopgaver smartere

- Med en bekymrende udsigt til at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft på vigtige velfærdsområder, bliver kommuner og regioner simpelthen nød til at sætte fokus på en ny form for arbejdsdeling, der betyder, at velfærdsopgaverne bliver udført af de rigtige medarbejdere.

Sådan siger HK Kommunals formand, Lene Roed, efter at optaget på landets uddannelsesinstitutioner nu er offentliggjort.

Her fremgår det tydeligt, at flere velfærdsuddannelser er faldet i popularitet, hvor især sygeplejerskeuddannelsen har oplevet et fald i antal optagne på 18 procent siden 2019.

Ligeledes har det gennem flere år været et problem at skaffe nok SOSU-uddannede i plejesektoren, og det får altså nu HK til at påpege, at man i sådanne situationer må fordele kræfterne smartere.

- Det sikrer vi blandt andet ved at overlade de administrative opgaver til HK’erne, så de øvrige velfærdsmedarbejdere får mere tid til deres kerneopgave. Hvis vi skal sikre en velfærd med færre hænder, skal opgaver som løn, bogholderi, it og journaler naturligvis varetages af dem, der er uddannede i og har erfaring med effektiv administration, siger Lene Roed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094