23948sdkhjf

FOA: Sådan får vi flere på fuldtid i ældreplejen

Arbejdstempoet skal skrues ned, og lønnen skal skrues op, hvis flere deltidsansatte i ældreplejen skal gå på fuldtid. Det er i grove træk konklusionen af en undersøgelse foretaget af FOA, der har kortlagt hvad der skal til for, at flere vil gå op på 37 timer om ugen.

I undersøgelsen er medlemmerne blevet bedt om at udpege, hvilke faktorer, der skal skrues på, hvis de vil overveje fuldtid, og her står det altså klart, at en højere løn er den mest afgørende faktor. 41 procent af de adspurgte ønsker højere løn, før de vil gå på fuldtid.

- Omsorg og pleje er noget af det fineste og vigtigste, vi kan give samfundets ældre. Men den anerkendelse af social- og sundhedsarbejdet afspejler sig ironisk nok ikke i den enkeltes løn. Alle ved, at vi hverken har personale nok til nutidens eller fremtidens plejetrængende ældre, så det ville da være klogt at gøre noget ved det, når så mange i undersøgelsen peger på, at en af vejene til mere arbejdskraft er en højere løn, siger FOA-forbundsformand Mona Striib i en pressemeddelelse.

Udover lønnen peger flere medlemmer også på, at det er det hårde arbejdsmiljø, der tvinger dem til at arbejde deltid, idet en tredjedel af de deltidsansatte svarer, at netop deres eget helbred er årsagen til, at de ikke arbejder fuldtid. 36 procent svarer, at et bedre arbejdsmiljø - herunder lavere arbejdstempo - ville kunne få dem til at overveje at gå op i tid.

- Mange bliver slidt op eller går hjem med ondt i maven, fordi de ikke får tid nok til at yde de ældre den omsorg og hjælp, de bør have. De skal tage sig af for mange borgere på én gang, eller halse rundt med kørelister, der ikke giver dem tid nok hos den enkelte ældre. Vi bliver nødt til at give bedre tid til, at de kan give den rette pleje og omsorg og skabe et bedre arbejdsmiljø, lyder det fra Mona Striib.

Andelen af FOA-medlemmer, der arbejder fuldtid, er steget fra 18 til 26 procent fra 2019 til nu, men med omtrent 60.600 social- og sundhedsansatte i kommunerne, som arbejder på deltid, er der endnu et stort uforløst potentiale.

Ifølge FOA svarer det til, at man kunne få 11.500 ekstra fuldtidsansatte, hvis alle deltidsansatte i stedet gik på fuldtid. Derfor er det Mona Striibs håb, at flere vil arbejde fuldtid.

- Der skal være mulighed for at arbejde deltid i perioder, hvor det giver mening i forhold til den enkeltes livssituation. Men vi har behov for, at flere kan se sig selv arbejde flere timer. Her kan vi se, at løn og arbejdsmiljø vil gøre en forskel, og vi har faktisk ikke råd til at lade være med at reagere på det, siger Mona Striib.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125