23948sdkhjf

Lokal plejehjemsstrid: Skal nyt plejehjem være frit eller kommunalt?

I Helsingør er byrødderne blevet nødt til at møde tidligere ind efter sommerferien. Eller rettere sagt: medlemmerne af kommunens omsorgs- og sundhedsudvalg er blevet indkaldt til et ekstraordinært møde for at drøfte et kommende plejehjem i kommunen.

Det nye plejehjem, der skal ligge i Espergærde, har gennem længere tid været diskuteret, fordi lokalpolitikerne ikke er enige om, hvorvidt det skal være et kommunalt plejehjem eller et friplejehjem.

Det skriver Sjællandske.

Uenigheden består i, at politikerne på højrefløjen ønsker, at der bliver bygget et friplejehjem, fordi økonomien i kommunen er presset. Dermed vil de blot skulle betale for de enkelte beboere på det private plejehjem, mens plejehjemmet selv har ansvar for opførelse og vedligeholdelse af centret.

På den anden side argumenterer venstrefløjen for, at det ikke går, at det er en privat virksomhed, som står bag plejehjemmet, fordi det giver dem muligheden for at vælge og vrage mellem eksempelvis ekstra plejekrævende borgere, mens et kommunalt plejehjem er pålagt at tage imod enhver borger, der opfylder kriterierne for en plejehjemsplads.

Det vil ifølge Enhedslistens Allan Berg, der er medlem af udvalget, skabe et "A- og et B-hold."

Den køber borgmester Benedikte Kiær (K) dog ikke, og hun ser faktisk ikke anden udvej end at lade plejehjemmet i Espergærde være et privat et af slagsen.

- Vi stemmer for et friplejehjem, og det gør vi, fordi det er den eneste mulighed, hvis vi skal være sikre på, at der står et plejehjem, når behovet melder sig. Lige nu står vi overfor nogle store anlægsudfordringer. Priserne stiger, og vi har ikke midlerne til selv at bygge lige nu. Hvis vi vælger selv at stå for opførelsen, så må vi vælge andre anlægsopgaver fra, og hvad er det så lige, vi ikke skal bygge, lyder det fra borgmesteren til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109