23948sdkhjf

Plejehjemsstjerne fylder år

Richard Ragnvald har holdt sig på dansktoppen i årtier og spiller stadig op til fest. For tiden planlægger han sin kommende juleturné. 10. august fylder han 75.

- Kære lille mormor, tillykke med din fødselsdag.

Ovenstående linje har de fleste danskere nok lagt øre til på et tidspunkt i deres liv. Den synges af Richard Ragnvald, og nu er det hans tur til at have fødselsdag, ovenikøbet en halvrund en af slagsen.

Sangeren fylder 75 år den 10. august og er stadig i fuld vigør, når han spiller op til fest for det modne publikum.

Han kører Danmark tynd for at optræde, og de sidste par år har der særligt været efterspørgsel på ham hos plejehjemmene.

I coronaperioden spillede han efter eget udsagn op 350 gange på landets plejehjem.

For tiden arbejder han med at planlægge en juleturné. På sådan nogle når Richard Ragnvald typisk rundt til 15-20 forskellige steder og spiller.

Dansktopsangeren er kommet langt, siden han i den tidlige ungdom arbejdede i et mere anonymt job som portør på et hospital i Aarhus.

Imens sang han, og det viste han sig at have talent for.

Det var dog først i 1990'erne, at han for alvor brød igennem, blandt andet med megahittet "Kære lille mormor", der udkom i 1993.

At den stadig vækker genklang hos publikum, bliver Richard Ragnvald ofte bekræftet i.

Han fortæller, at han indimellem oplever koncerter, hvor han kan spille ti sange, men den eneste, publikummet venter på, er "Kære lille mormor".

Sangen har dog også sendt Richard Ragnvald i modvind, da han tillod sig at synge den til Dansk Folkepartis årsmøde i 1997.

Her sang han "Kære lille Pia" i stedet for "Kære lille mormor", henvendt til partimedstifter og formand Pia Kjærsgaard, og det var tilsyneladende for skrap kost for mange.

I hvert fald mistede Richard Ragnvald en lang række job på sin optræden.

Til Se og Hør har han fortalt, at det kostede ham omkring en million kroner, og at han frygtede at miste sin karriere på grund af den offentlige storm.

Helt så galt gik det ikke.

Richard Ragnvald er gift med Vibeke. Parret har en voksen søn og er bedsteforældre til et barnebarn på fire år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109