23948sdkhjf

Kommune indbyder til debat om fremtidens ældreområde

Hvad er det vigtigste for borgerne i Aabenraa, når man som ældre får behov for hjælp i hverdagen?

Det spørgsmål vil Social- og Seniorudvalget og Seniorrådet i Aabenraa Kommune gerne drøfte sammen med kommunens plejekrævende borgere, deres pårørende og andre, der på den ene eller anden måde kan tænkes at blive involveret i ældreplejen, og derfor er der inviteret til borgermøde om fremtidens ældreområde torsdag 18. august.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På mødet vil forslag og ideer blive samlet til det videre arbejde med en revideret Ældre – og Værdighedspolitik. Den skal beskrive, hvordan Aabenraa Kommune arbejder med værdig ældrepleje på et ældreområde, som er under hastig forandring.

Aabenraa Kommune oplever ligesom landets andre kommuner udfordringer med at rekruttere medarbejdere til et stadig stigende antal ældre borgere. Derfor er der behov for at se ind i fremtiden og at udvikle ældreområdet, så det er gearet til fremtiden.

Drøftelserne er i gang over hele landet om nye måder at sammensætte hjælp med fokus på omsorg og nærvær på ældreområdet. Lokalt har Social- og Seniorudvalget sammen med blandt andet Seniorrådet og repræsentanter fra frivillig- og foreningslivet taget hul på drøftelserne om fremtidens ældreområde. Det skete på en politisk temadag 30. maj med en fælles drøftelse af, hvad vi som samfund forventer af fremtidens ældreområde.

- Vi står som samfund over for nogle af de vigtigste prioriteringer nu og for fremtiden, så ældre, handicappede, udsatte og andre med behov for hjælp, oplever livskvalitet og et så aktivt liv med deltagelse, som det er muligt, siger Michael Christensen, formand for Social- og Seniorudvalget

Et udkast til en revideret Ældre- og Værdighedspolitik sendes i høring i efteråret og godkendes af kommunens byråd inden udgangen af året.

Seniorrådet ser frem til at få nogle vigtige drøftelser om de fremtidige nye opgaver.

- Vores ældre medborgere i Aabenraa Kommune oplever, at de er inddraget i de nye løsninger på ældreområdet med omsorg og nærvær for de svageste i samfundet. Det er Ældre- og Værdighedspolitikken med til at understøtte, siger Dieter Johannsen, næstformand for Seniorrådet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11