23948sdkhjf

Plejeboligbyggeri kan blive bremset af byggefirma-konkurs

Konkursen i STB Byg får tidsplanen på det kombinerede plejecenter og en daginstitution-projekt Kong Gauers Gård i Børkop til at skride.

Det fortæller bygherrerådgiver Ketty Christiansen fra Vejle Kommune til Vejle Amts Folkeblad.

Det 240 mio. kr. dyre og cirka 10.000 kvm store byggeri indeholder 79 plejeboliger med servicefaciliteter og lægeklinik samt en daginstitution til 120 børn.

Selve storentreprisen på projektet – der omfatter jordarbejder, betonarbejder, kloakarbejder, elementarbejder, vægge og dæk, stålarbejder og murerarbejde – vandt JFP i august sidste år.

STB BYG skulle så stå for lukningsentreprisen på fællesinstitutionen, og Vejle Kommunes kontrakt med det lokale byggefirma var på cirka 40 mio. kr., og firmaet skulle ifølge Ketty Christiansen været startet på byggepladsen i uge 23.

Planen har indtil nu været, at byggeriet skulle stå klar i marts 2023.

Har ikke betalt noget endnu

Hvilke økonomiske konsekvenser STB Bygs konkurs får for projekt Kong Gauers Gård er der ikke klarhed om endnu. Blandt andet fordi et stadig ikke er afklaret, om lukningsentreprisen skal ud i et nyt udbud.

Vejle Kommune har dog ikke betalt noget til det konkursramte firma endnu.

- I og med vi ikke har betalt nogle faktura til dem i forbindelse til byggeriet, så har vi ikke noget tabt på den front, siger Ketty Christiansen.

Ud over JFP som storentreprenør er også Sweco Architechs er Sweco som ingeniør tilknyttet projektet.

Voldgift væltede læsset

Ledelsen bag byggefirmaerne STB Byg A/S og STB Håndværk A/S indgav konkursbegæring i denne uge i kølvandet på en voldgiftsag.

- Vi havde forventet et væsentligt bedre udfald af den sag, men i stedet fik vi en afgørelse, der koster os et to-cifret millionbeløb. Det tog livet af os, har direktør og ejer Jan Olesen fortalt om konkursbegæringen.

De to selskaber har omkring 100 ansatte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11