23948sdkhjf

Politistation bliver til sundheds- og beskæftigelseshus

Entreprenørselskabet Nordstern, tidligere Casa og KPC, bliver totalentreprenør på opførelsen af Gladsaxe Kommunes nye sundheds- og beskæftigelseshus.

Det nye hus, som indrettes i den tidligere politistation på Fremtidsvej, skal sikre gladsaxeborgerne én samlet indgang til det kommunale sundheds- og beskæftigelsesområde. 

Udover sundheds- og beskæftigelseshuset kommer det nye byområde, som er døbt Buddinge Byport, også til at bestå af en kontorbygning og et seniorfællesskab med 35 boliger.

Byggeriet består af 10.750 kvm nybyg samt 600 kvm renovering plus en taghaver på omkring 350 kvm og en 3.500 kvm p-kælder.

Fra politistation til sundhedshus

Gladsaxe Kommune købte den tidligere politistation og retsbygning på Fremtidsvej 1 tilbage i 2017 og besluttede blandt andet at indrette et nyt sundhedshus- og beskæftigelseshus i en del af ejendommen. 

Et år senere vandt Aart Architects en arkitektkonkurrence for den samlede ejendom under overskriften ’Buddinge Byport’.

I juni afleverede fire totalentreprenører deres tilbud på at bygge sundheds- og beskæftigelseshuset, og blandt de bydende valgte Gladsaxe Kommune Nordstern til at løse opgaven.

Buddinge Byport – Sundheds- og beskæftigelseshus Gladsaxe

Bygherre: Gladsaxe Kommune

Arkitekt: Henning Larsen Architects

Landskabsarkitekt: Danielsen Urban Landscape

Ingeniørrådgiver: Rambøll

Totalentreprenør: Nordstern

Byggeriet består af: 10.750 kvm nybyg + renovering, herudover er der et kælderareal på cirka 600 kvm, taghaver på cirka 350 kvm og en parkeringskælder på 3.500 kvm.

Byggeperiode: 2023-2025

Gladsaxe Kommune

For Nordstern er det en stor mulighed for at sætte endnu mere præg på en bæredygtig bydel, entreprenør- og udviklingsvirksomheden allerede er godt knyttet til. Claus Møller fra Nordstern ser frem til at bygge Sundheds- og beskæftigelseshuset, der ligger tæt på flere af virksomhedens andre projekter:

- Nordstern har en central afdeling på Vandtårnsvej, så vi har allerede et godt anker i lokalområdet, som vi gerne vil udbygge. Det betyder alverden for os at få lov at bygge det nye sundheds- og beskæftigelseshus, både på grund af den centrale placering og fordi det styrker vores samarbejde med Gladsaxe Kommune, siger Claus Møller, direktør for Nybyg Øst, Nordstern, i pressemeddelelsen.

Det nye sundheds- og beskæftigelseshus forventes færdigt i 2025.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.709