23948sdkhjf

Kommunal sparekniv skærer gratis levering væk for svage ældre

Sparetiderne rammer nu ældreområdet i Sønderborg Kommune. 

JydskeVestkysten skriver, at borgere, som er for svage til selv at gå ud at købe dagligvarer, men ikke er for svage til at bestille varerne selv, ikke længere får udbringningen af varerne betalt af kommunen. 

Det nye tiltag er med virkning fra 1. november, hvor en række borgere i kommunen altså selv må betale for leveringen.

Hvis de fortsætter med den nuværende ordning, vil det for nogle være en udgift på 90 kr. om ugen - eller 360 kr. om måneden. Samlet set vil besparelsen for kommunen være på 100.000 kr., skriver JydskeVestkysten.

- Vi har vurderet efter, at det skal kunne mærkes af så få som muligt. Her har vi skønnet, at vi kunne spare, uden det går ud over borgerens mulighed for at få varer. Det vil vi hellere, end vi til ind på at skære for eksempel på, hvor ofte ældre kan få hjælp til at komme i bad, siger udvalgsformand Stefan Lydal, DF.

Tiltaget vil blandt andre gå ud over parret Jenny og Gert Reihnav, begge 89 år, der er så dårligt gående, at de knap kan gå ti meter, fortælles det i en opfølgende artikel. Parret kan klare trods besværet klare sig uden hjemmehjælp, men det betyder til gengæld, at de rammes at sparetilaget.

-  Kommunen siger, at når vi selv kan bestille varerne, så kan vi også selv hente dem. Vi kan jo bare ikke hente dem, for vi kan ikke gå så langt. Men hvis vi havde hjemmehjælp, som bestilte varerne, ville de stadig blive bragt til os gratis, fortæller Gert Reihnau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08