23948sdkhjf

Danmarks største leverandør af hjemmehjælp om tørklædekrav: - Det er umuligt

Uanset om de borgerlige partier bliver enige med sig selv om de vil indføre en ret for den enkelte til at afvise hjemmehjælpere, der bærer tørklæde, eller ej, så kan det vise sig vanskeligt at gennemføre.

Det fortæller Camilla Hjorth Wilbork, der er ejer og direktør i HjemmeHjælpen A/S, som er Danmarks største privatleverandør af hjemmehjælp, i 24syv-programmet Valg i Danmark.

- Jeg tror også, og det er også det politikerne måske har indset, når de trækker i land, at det er umuligt at lave et krav på det her, siger hun.

Her henviser hun til Jakob Ellemann-Jensen (V) og Alex Vanopslagh (LA), der dagen efter at have bedyret, at borgerne skal have ret til at afvise hjemmehjælpere med tørklæde, nu har skiftet position, så det ikke alligevel skal være muligt.

- Hvis man kræver det her, bliver det et kæmpe puslespil, endnu større, end det var i forvejen, og det bliver næsten umuligt at efterkomme andre parametre. Vi ved, at et af borgernes største ønsker er, at det er den samme hjemmehjælper, der kommer og hjælper dem. Men borgerne vil komme til at undvære deres faste hjemmehjælpere, hvis andre borgere skal have krav på at afvise hjemmehjælpere med tørklæde, siger hun.

Udover det frie valg på ældreområdet, ønsker de seks partier også, kortere ventetid på fertilitetsbehandling, frit valg for fødende, at rulle elevfordelingen på gymnasierne tilbage og et friplejehjem i alle kommuner.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
  • CSR-Rådgiver
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Drabstiltalt plejehjemsansat var ansat i stilling med særlige medicinkrav
Akut mangel på social- og sundhedspersonale: Her er det sværest
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Ældrepleje på nye måder: Danske kommuner vil inspireres af Haderslev
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Kommunefokus

Send til en kollega

0.109