23948sdkhjf

Foa om lønudspil: - Det her er godt

Socialdemokratiet vil afsætte ekstra tre milliarder kroner om året til bedre løn og arbejdsvilkår i den offentlige sektor.

Udmøntningen skal ske via en trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter, og tanken er, at midlerne gradvist skal indfases fra de offentlige overenskomstforhandlinger i 2024 og frem.

- Det her er godt. Jeg glæder mig over, at Socialdemokratiet taler om nye, varige milliarder, så man udvider den offentlige lønramme. Derved sikrer man nemlig, at man ikke aflønner bestemte personalegrupper via skævdeling af andre, siger Mona Striib, forbundsformand i Foa.

Socialdemokratiet fremlagde forslaget onsdag med hensigten om, at de ekstra lønmidlerne skal bidrage til at løse de rekrutteringsudfordringer, som velfærdssamfundet står over for i de kommende år. Det handler eksempelvis om sundhedssektoren, ældreplejen, dagtilbud og kriminalforsorgen.

- Vores velfærdssamfund er under pres, og rekruttering bliver afgørende i de kommende år. Selvfølgelig må man – også inden for den danske model – kunne svare på samfundets problemer. Og selvfølgelig spiller løn og arbejdsvilkår ind på, om et arbejde opleves som attraktivt. Samtidigt skal vi fastholde fokus på, at der stadig er en lige- og lavtlønsudfordring i den offentlige sektor. Derfor vil jeg holde øje med, om det endelige udspil også rummer en dimension med ligeløn, siger Mona Striib.

Ifølge partiets beregninger kan forslaget betyde en lønstigning på omkring 2.000 kr. om måneden til 235.000 offentligt ansatte, såfremt 2,5 af de ekstra tre milliarder kroner om året bruges på bedre løn.

- Jeg tror, det er en lønstigning, man kan mærke. Dermed er det et seriøst og langsigtet bud til at løse de massive rekrutterings- og ligelønsproblemer i den offentlige sektor. Selv om det ikke løser samtlige lønudfordringer i den offentlige sektor, er det rigtigt godt, siger Mona Striib.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
  • CSR-Rådgiver
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
SOSUér bliver selvstændig og vil give tryghed ved flytning
Nu er det ikke kun plejepersonale, der har ret til fuld tid
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Drabstiltalt plejehjemsansat var ansat i stilling med særlige medicinkrav
Akut mangel på social- og sundhedspersonale: Her er det sværest
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Kommunefokus

Send til en kollega

0.11