23948sdkhjf

Nye midler til demensvenlige tiltag: - En demensdiagnose skal ikke betyde, at livet går i stå

Socialstyrelsen har givet tilsagn til Aabenraa Kommune om 1,2 millioner kroner fra ansøgningspuljen til demensvenlige tiltag. Pengene skal anvendes til projektet ”Det gode liv med demens – Udvikling af lokalsamfund i Aabenraa Kommune”, som løber til udgangen af næste år.

Formålet med projektet er at udvikle et koncept til at gøre de små og store lokalsamfund mere demensvenlige. Herunder at øge kendskabet til og viden om demens samt øge demensvenlige tilbud i lokalsamfundene.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået del af puljen til demensvenlige tiltag. Demens er en sygdom, som mange har inde på livet, og det er en sygdom, som rammer både personen med demens og de pårørende. En demensdiagnose skal ikke betyde, at livet går i stå. Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer et fortsat værdigt, aktivt og trygt liv for både mennesker med demens og deres pårørende, og det kan pengene fra Socialstyrelsen være med til, siger formand for Social- og Seniorudvalget i Aabenraa Kommune, Michael Christensen.

Han uddyber, at de nytilførte midler skal bruges til at hjælpe borgere med demens og deres pårørende til at deltage i samfundslivet.

- Konkret skal pengene bruges til at udvikle et koncept for det demensvenlige samfund samt understøtte udbredelsen af kendskab til demens i vores mange lokalsamfund. Samtidig kigger vi på understøttende aktiviteter, som medvirker til, at mennesker med demens og deres pårørende kan deltage i samfundslivet.

Socialstyrelsen modtog 80 ansøgninger og gav 16 tilsagn om midler fra ansøgningspuljen. Der var i alt 15 millioner kroner til uddeling, hvoraf Aabenraa Kommune har fået tilsagn om 1,2 millioner kroner.

- Nu, hvor tilsagnet er givet, glæder vi os til at komme i gang med arbejdet. Med undervisning, temadage og arrangementer håber vi, at vi kan være med til at understøtte det gode liv for mennesker med demens og deres pårørende. Tilsagnet er også med til at sikre, at vi kan prioritere en projektleder, der kan være med til at koordinere og igangsætte tiltag i lokalsamfundene rundt om i Aabenraa Kommune, siger Karen Storgaard Larsen, der er direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Aabenraa Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt friplejehjem skal drives af Diakonissestiftelsen
En mand er død i brand på plejehjem i Haderslev
Medicin forsvinder fra plejehjem - fremmed mand anholdt
Tidligere ansat på plejehjem tiltalt for drab på beboer
Forsvarer: Drabstiltalt plejehjemsmedarbejder knust
Ekspert: Straf bliver på 'den helt høje klinge'
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Kommunefokus

Send til en kollega

0.11