23948sdkhjf

Hun lavede personalemapper for SOSU-elever – nu bliver arbejdspladsen hyldet

Der var store smil og varme knus til alle fra kontoret i Nykøbing Falster, da en afdeling i Guldborgsund Kommune onsdag blev kåret som "Årets innovative læreplads" ved en ceremoni i Dansk Arbejdsgiverforening i København.

Da kontorelev Mia Edvardsen indstillede sin læreplads, var det egentlig bare for at give dem et skulderklap. Hun havde slet ikke fantasi til at forestille sig, hvad det ville føre til, sagde hun, da hun stod med blomster, diplom og statuette i hånden.

- Jeg ville bare anerkende dem for at have taget så godt imod mig, og så gik det helt amok. Jeg er vildt overrasket, for jeg har jo ikke sparet flere millioner, som nogle af de andre har. Det var virkelig et stærkt felt, siger hun i en pressemeddelelse. 

Mia Edvardsen er kontorelev og har i sin elevtid digitaliseret personalemapper for flere hundrede SOSU elever, så de nu er i trit med GDPR lovgivningen. Desuden har hun udnyttet kommunens telefonsystem og skabt en langt mere effektiv telefonbetjening i afdelingen.

- Vi synes jo ikke vi har opfundet noget særligt, men det har bare været så givende at have Mia. Derfor giver det mening at have fået en forklaring her i dag. Hendes mange indtryk har skabt ro og retning i afdelingen, og vi har fået en masse erfaringer, som vi kan bruge på andre områder, siger afdelingsleder Simone Kirkeskov.

Også afdelingen har været i lære

Det var netop et af de argumenter, som juryen fremhævede.

- I har været åbne for at lægge eksisterende rutiner til side, så Mias idé og løsning til forbedring reelt kommer til at blive brugt og vil skabe forandring og værdi i det daglige arbejde i afdelingen. Men det er ikke kun Mia, der har været i lære. I som afdeling har også været i lære. Jeres erkendelse af, at I kan bruge den erfaring, I har fået fra Mias projekter, bør fremhæves som et forbillede for kommuner, men også for virksomheder i hele landet, sagde HK formand og jurymedlem Anja C. Jensen som motivation for vinderen.

De andre finalister er støberikoncernen Vald. Birn i Holstebro, hvor støberiteknikerelev Kim Kunstmann har arbejdet med at effektivisere smelteprocessen til gavn for både miljø, arbejdsmiljø og bundlinjen i virksomheden og logistikvirksomheden DSV fra Horsens, der har givet speditørelev Anders Kusk rum og sparring til at finde og udvikle mere bæredygtige trafikveje ned gennem Europa i en tid, hvor det kan være svært at finde nok lastbilchauffører.

Prisen blev uddelt i samarbejde med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der samtidig kårede "Årets læreplads". Her vandt Rosenborg Malerfirma fra Horsens efter en indstilling fra malerlærling Mette Røn Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ankestyrelsen: Salg af plejehjem til borgerforening var ulovligt
Søges: 1001 deltagere til forskningsprojekt om nattevagter
Plejehjemsvold stiger med bekymrende hast
Kommune i mediestorm: Finder 20 mio. kr. til de ældre på bare tre dage
Opsigelsesmail lækket: Ældrechef træt af nulfejlskultur og politiske konflikter
Ugens tilsyn og påbud - uge 22/23
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125