23948sdkhjf

Nyt friplejehjem skal drives af Diakonissestiftelsen

Vi lever længere, og det har skabt rift om pladserne på landets plejehjem. Også i Vallensbæk Kommune, hvor der aktuelt er venteliste til kommunens plejeboliger. Kommunalbestyrelsen har derfor netop besluttet at lade udviklingsselskabet GreenLiving stå for byggeriet af et nyt plejehjem og har valgt velfærdsorganisationen Diakonissestiftelsen til at drive friplejehjemmet med 48 boliger, når det står færdigt, forventeligt i 2024.

- Vi har valgt et samarbejde med Diakonissestiftelsen, fordi de er en nonprofit organisation med et stærkt, menneskeligt værdigrundlag og et godt brand. Vallensbæk Kommune får en erfaren leverandør af pleje med høj faglighed uden selv at skulle bygge og drive plejehjemmet. Vi har en vision om, at ældre borgere skal have en værdig pleje og omsorg, det er jeg sikker på at Diakonissestiftelsen er garant for, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

160 års tradition for omsorg
Diakonissestiftelsen har til huse på Frederiksberg og har desuden et plejehjem i Gentofte. Konstitueret administrerende direktør Janne Elsborg glæder sig til at få mulighed for at brede organisationens ydelser ud til borgerne i Vallensbæk.

- Vi lægger stor vægt på at skabe et plejehjem med fokus på hjemlighed. Det vil opleves både i arkitektur og indretning og i vores tilgang til den enkelte beboer og pårørende. Vi bygger på 160 års tradition for at give omsorg og se det enkelte menneske. Vi planlægger med, at en gruppe medarbejdere fra vores plejehjem på Frederiksberg flytter med til Vallensbæk. De besidder høj faglighed og et stort menneskeligt engagement, og de vil videreføre Diakonissestiftelsens stærke værdigrundlag.

- Vi har i hele planlægningsfasen haft et rigtig fint samarbejde med Vallensbæk Kommune, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde, hvor vi både hver for sig og sammen kan skabe rammerne om et godt ældreliv i Vallensbæk, tilføjer hun.

Et supplement til kommunens øvrige tilbud
Janne Elsborg forklarer samtidig, at der ikke er den store forskel på et kommunalt plejehjem og et friplejehjem.

- Som friplejehjem skal det nye plejehjem leve op til de samme kvalitetskrav og tilsyn som alle andre plejehjem. Den største forskel er, at man som beboer har mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser. Det kan eksempelvis være gåture eller ledsagelse i byen. Plejehjemmet bliver et supplement til de øvrige plejetilbud i Vallensbæk Kommune, og for borgerne er der frit valg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
  • CSR-Rådgiver
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
SOSUér bliver selvstændig og vil give tryghed ved flytning
Nu er det ikke kun plejepersonale, der har ret til fuld tid
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Drabstiltalt plejehjemsansat var ansat i stilling med særlige medicinkrav
Akut mangel på social- og sundhedspersonale: Her er det sværest
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Kommunefokus

Send til en kollega

0.141