23948sdkhjf

Lolland lukker lokale plejehjem - kvaliteten er for lav

Diana Leicht Christensen fik sig et lille chok.

- Jeg blev meget berørt af at se indretningen i Bøgevænget, hvor der ikke er toilet eller bad på værelserne. På Møllecentret blev jeg rigtig ked af det. Der er så klinisk. At komme ind på et plejecenter, der har institutions-vinyl på værelserne, er bare ikke særlig hyggeligt, siger Diana Leicht Christensen til Folketidende.

Både Bøgevænget og Møllecentret er ældre lokale plejehjem på Lolland, og Dianna Leicht Christensen sidder i Lolland kommunes Ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalg for Socialdemokratiet. Og det er rigtigt nok. På Lolland findes der stadig plejehjemsværelser uden bad og toilet.

Men det stopper senest i 2029, hvis det står til ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget. Fem små plejehjem i Lolland Kommune skal nedlægges frem mod 2029. To nye store plejehjem i Nakskov og Maribo skal afløse dem. De får tilsammen plads til 110 beboere. Endelig skal plejehjemmet Kirsebærhaven i Rødby udvides med 30 boliger, så det i alt har plads til 80 beboere.

Dermed følger Lolland udviklingen i resten af landet, hvor plejehjem og -centre bliver stadigt større. De danske plejehjems størrelse blev senest opgjort i 2016, og der var resultatet, at et gennemsnitsplejehjem har 43 beboere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
48.000 kroner om måneden til SOSU-efterlønnere
Nyt effektivt våben mod stress-relaterede sygemeldinger
Signes seriøse SOSU-Skills
Hvis valget står mellem hjemmepleje og plejehjem - vælg plejehjem
Retspsykiatrisk chefpsykolog forklarer den histrioniske personlighedsforstyrrelse
Drabstiltalt i Tirsdalen-sagen har histrionisk personlighedsforstyrrelse
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125