23948sdkhjf

Lys for enden af tunnelen – SOSU-faget vinder popularitet

Ud af 14 erhvervsuddannelser valgte en tredjedel af alle præcis SOSU-faget. 

Social- og sundhedsuddannelserne har vist sig populære blandt ledige, der tog en erhvervsuddannelse på forhøjet dagpengesats. Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I juni 2020 indførte første Frederiksen-regering med opbakning fra et flertal i Folketinget en midlertidig ordning, hvor ledige over 30 år fik ret til at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent dagpenge. Ordningen var målrettet faglærte med en forældet uddannelse og ufaglærte. Retten var betinget af, at uddannelsen gav gode jobmuligheder.

Cirka 1.500 ledige benyttede sig af muligheden i ordningens første år – fra august 2020 til september 2021. Omkring hver tredje af dem, som begyndte på en uddannelse, valgte en uddannelse som enten social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper.

”I de kommende år bliver der langt flere ældre med plejebehov, og samtidig har vi en massiv mangel på social- og sundhedsmedarbejdere. Derfor er det positivt, at netop social- og sundhedsuddannelserne er populære blandt de ledige,” siger Emilie Agner Damm, chefanalytiker i AE.

460 personer har på ordningen valgt en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller -assistent. Med en luksusnormering på 2,4 plejehjemsbeboere pr hjælper/assistent, vil 420 nyuddannede SOSU'er kunne pleje omtrent 1100 ældre, eller hvad der svarer til beboerne på 26 gennemsnitsplejehjem. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Efter TV2 Fyn-tema: Hjemmeplejen i Odense rydder op
Overenskomst i hus: 3600 kr mere om måneden til private SOSU'er
Fra kaos til professionel drift: Sommersted plejehjem
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.236