23948sdkhjf

11 kommuner frikendt for nød-hjemmepleje under corona

Ankestyrelsen slår fast, at Gladsaxe og 10 andre kommuner overholdt lovgivningen, da kommunerne tvunget af coronapandemien måtte indføre nødberedskab i hjemmeplejen ved årsskiftet 2021-2022. 

Ankestyrelsen har nu slået endeligt fast, at Gladsaxe Kommune overholdt lovgivningen, da man hen over nytåret 2021-2022 var tvunget til at indføre nødberedskab i Hjemmeplejen som følge af personalemangel under coronapandemien. Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse. 

I forbindelse med nødberedskabet nedjusterede hjemmeplejen midlertidigt den personlige og praktiske hjælp til borgerne med udgangspunkt i en konkret og individuel vurdering, mens al pleje, der var nødvendig for borgerens helbred, blev ydet i fuldt omfang.

Som reaktion på nødberedskabet valgte Ældre Sagen at klage til Ankestyrelsen over Gladsaxe og 10 andre kommuner i samme situation, fordi organisationen mente, at kommunerne ikke havde overholdt loven.

Formand for Social- og Rehabiliteringsudvalget Kristine Henriksen er meget tilfreds med Ankestyrelsens afgørelse.

- Vi ønsker, at vores borgere får al den hjælp, de har behov for, og det er det, vores dygtige medarbejdere arbejder for hver eneste dag. Når vi gik i nødberedskab, var alene fordi, vi var i en helt ekstraordinær situation, hvor vi ganske enkelt ikke kunne skaffe personale nok og ikke havde andre muligheder. Og vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at finde måder, så nødberedskabet fik så få konsekvenser for vores borgere, som muligt og i fuld overensstemmelse med lovgivningen. Blandt andet foretog vi en konkret og individuel vurdering i tæt dialog med den enkelte borger og pårørende, fortæller Kristine Henriksen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny EU-forordning truer Danmarks ældrepleje
Mens provinsældreplejen lider: Københavns Kommune brænder overskudsmilliard af
Ugens påbud - uge 11/12
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14