23948sdkhjf

Covid stammer formentlig fra laboratorium ifølge ny amerikansk regeringsrapport

Den virus, som har vandret hærgende gennem danske plejehjem, blev højst sandsynligt sluppet ud af et kinesisk laboratorium. Det er den mest sandsynlige forklaring, hævder hemmeligstemplet rapport fra centralt amerikansk ministerium.

Det var højst sandsynligt et læk fra et kinesisk laboratorium, som i slutningen af 2019 førte til udbruddet af coronapandemien.

Sådan lyder det i en klassificeret rapport fra det amerikanske energiministerium, som avisen The Wall Street Journal har læst.

Udmeldingen står i kontrast til tidligere vurderinger fra ministeriet, som hidtil har givet udtryk for, at det er uvist, hvordan virusset opstod.

Der har siden pandemiens begyndelse været spekuleret i virussets oprindelse. Generelt er den kinesiske storby Wuhan blevet anset for at være stedet, hvor Covid-epidemien begyndte.

Men spørgsmålet har været, om virusset kom fra dyr på et marked i byen, eller om det eventuelt stammede fra et laboratorium.

The New York Times skriver også om sagen. Her fremgår det, at amerikanske efterretninger peger i flere retninger, men at FBI også støtter teorien om, at Covid-pandemien havde sit udspring i et kinesisk laboratorium. Konkret har FBI med "moderat sikkerhed" konkluderet, at virusset kom fra Wuhans Institut for Virologi.

/Ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny EU-forordning truer Danmarks ældrepleje
Mens provinsældreplejen lider: Københavns Kommune brænder overskudsmilliard af
Ugens påbud - uge 11/12
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125