23948sdkhjf

Regioners brug af privathospitaler i voldsom vækst

Som en del af regeringens akutpakke skal flere opgaver løses på privathospitaler. I forvejen er antallet af henvisninger til privathospitaler vokset kraftigt de sidste tre år.

Bare i første måned af 2023 henviste regionerne 21.212 patienter til behandling på privathospitaler. Det er 4705 flere end i januar sidste år, hvor 16.507 patienter blev henvist til privat behandling. Det svarer til en stigning på 29 procent. Den orange prik i diagrammet nedenfor repræsenterer regionernes brug af privathospitaler i første måned af 2023.

Regionernes anvendelse af privathospitaler lå allerede på et usædvanligt højt niveau i 2022 i forhold til 2021. i 2021 blev 187.621 patienter henvist til behandling på private hospitaler. I 2022 var dette tal steget til 236.971, en stigning på 27 procent. 

Den første måned af 2023 ser således ud til at fortsætte udviklingen fra 2021 og 2022. I forvejen har regeringen i dens nye akutpakke lagt op til, at privathospitaler skal løse endnu flere opgaver.

Indtil nu har privathospitaler løst relativt lavkomplekse opgaver, men i fremtiden er det regeringens tanke, at privathospitaler også skal varetage mere komplekse funktioner.

I dag onsdag den 1. marts har regioner og privathospitaler deadline for forslag til, hvilke funktioner privathospitaler i fremtiden kan påtage sig. Det er Sundhedsstyrelsens ansvar at vurdere, om en behandling kan foretages forsvarligt i privat regi. 

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny EU-forordning truer Danmarks ældrepleje
Mens provinsældreplejen lider: Københavns Kommune brænder overskudsmilliard af
Ugens påbud - uge 11/12
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.11