23948sdkhjf

Den kommunale støttestrømpe truet, men reddet

Siden juni sidste år har der hersket tvivl i landets kommuner, om kompressionsstrømper stadig kan bevilliges som et hjælpemiddel efter serviceloven. Mandag slog Ankestyrelsen fast, at det kan kompressionsstrømper.

Den 28. juni 2022 offentliggjorde Ankestyrelsen en principafgørelse angående kompressionsstrømper, og i en række kommuner landet over blev afgørelsen fortolket således, at der ikke længere var hjemmel til at bevillige kompressionsstrømper i henhold til serviceloven.

Nu slår Ankestyrelsen fast, at kompressionsstrømper stadig kan bevilliges efter serviceloven, hvis kompressionsstrømper er et hjælpemiddel og ikke et behandlingsredskab.

Groft sagt er kompressionsstrømper et hjælpemiddel, hvis alle behandlingsmuligheder er udtømte, og hvis strømperne løfter borgerens funktionsevne.

Altså, hvis der medicinsk eller træningsmæssigt ikke kan gøres mere ved de hævede ben, og et par kompressionsstrømper kan hjælpe på for eksempel mobiliteten i hverdagen, så kan en borger bevilliges kompressionsstrømper efter servicelovens § 112.

For de helt nøjagtige administrative rammer for kompressionsstrømpebevilling kan man med fordel læse Ankestyrelsens egen artikel om emnet her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny EU-forordning truer Danmarks ældrepleje
Mens provinsældreplejen lider: Københavns Kommune brænder overskudsmilliard af
Ugens påbud - uge 11/12
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.188