Bisphenol A i levnedsmidler

Tilbydes
Oprettet
Udløber
20. juni 2018

Eurofins analyserer for Bisphenol A i fødevarer og drikkevarer. Hvis du som producent eller importør ønsker at få udført BPA analyser i fødevarer og/eller drikkevarer for at skabe sikkerhed for kunder og forbrugere, er du altid velkommen til at kontakte laboratoriet

I dyreforsøg har Bisphenol A (BPA) vist sig at have hormonforstyrrende effekt med blandt andet negativ indvirkning på dyrenes formeringsevne. Mennesker kan udsættes for BPA gennem kosten, idet BPA i nogen udstrækning kan overføres til fødevarer fra plastbeholdere og konservesdåser. Der er stadig uenighed om, hvorvidt der også er hormonforstyrrende effekter ved de forholdsvis lave doser, som man finder i mennesker. Børn spiser og drikker mere på vægtbasis end voksne og belastes derfor relativt mere, når fødevarer og drikkevarer indeholder BPA.

Ifølge EU-lovgivningen er det forbudt at bruge BPA ved fremstillingen af sutteflasker af polycarbonat til spædbørn. I Danmark er der skærpede regler, idet der er forbud mod brugen af bisphenol A i alle fødevarekontaktmaterialer målrettet de nul-tre årige. I Frankrig har man siden oktober 2011 helt forbudt brugen af BPA i materialer - f.eks. til emballager, der har kontakt med fødevarer.

Eurofins analyserer for BPA i levnedsmidler (analysenummer JJW3L for fødevarer og JR08W for drikkevarer). Hvis du som producent eller importør ønsker at få udført BPA analyser i fødevarer og/eller drikkevarer for at skabe sikkerhed for kunder og forbrugere, er du altid velkommen til at kontakte laboratoriet.

Læs mere her og kontakt os her
Udbyder
Eurofins Steins Laboratorium A/S
Ladelundvej 85
6600 Vejen
Danmark

Anna Lange
Telefon: +45 26863603
Fax: +45 70224295


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.129