23948sdkhjf

Online kursus: Sikre fødevarekontaktmaterialer

I alt DKK 4.600 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
3. maj 2022

11. maj 2022

På dette onlinekursus får du styr på, hvilke krav man bør stille til forskellige materialer i kontakt med fødevarer. Vi har især fokus på materialer af plast og genbrugspapir og -pap, men kommer også omkring glas, gummi, metal, lim, blæk med mere.

Du vil desuden lære at vurdere og udarbejde overensstemmelseserklæringer, så du efterfølgende kan kommunikere med testlaboratorier om, hvilke tests der er relevante, og med leverandører og kunder om de krav, der skal opfyldes.

Hvad du lærer på kurset
Fødevarekontaktmaterialer er reguleret via en række forskellige forordninger og bekendtgørelser, og materialernes sikkerhed skal være i orden. Lovgivningen omfatter både materialer i direkte kontakt med fødevarer og materialer i indirekte kontakt med fødevarer som fx paller.

På kurset får du overblik over kravene til sikkerheden af fødevarekontaktmaterialer i EU - hvad enten det drejer sig om emballage, køkken- eller produktionsudstyr. Vi kommer også et smut omkring FDA-lovgivningen i USA.

Desuden lærer du at udforme en overensstemmelseserklæring og vurdere, om erklæringen er tilstrækkelig til dit formål, herunder hvordan man skal forholde sig til leverandører og kunder uden for EU.

Endelig lærer du, hvordan man tester materialernes sikkerhed, hvornår man skal teste, og hvornår man med fordel kan benytte beregningsmodeller i stedet for laboratorietests.

Er det et kursus for mig?
Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder i en virksomhed, som:

  • fremstiller, anvender eller leverer rå- eller færdigvarer til materialer i kontakt med fødevarer (især emballage samt køkken- og produktionsudstyr),
  • anskaffer og anvender emballage og produktionsudstyr til fødevarer,
  • importerer fødevarer og skal sikre, at de er pakket i overensstemmelse med reglerne om fødevarekontakt.

Du er enten ny inden for området eller har behov for at få genopfrisket lovgivningen.

Du skal være indstillet på at afsætte 6 timer fordelt på tre online kursusmoduler, bruge ca. 2 timer på hjemmeopgaver og læse den seneste bekendtgørelse om fødevarekontaktmaterialer.

Kursusdetaljer og -datoer
Kurset består af tre live onlinemoduler, hver af to timers varighed, der holdes på følgende datoer: tirsdag den 3. maj, fredag den 6. maj og onsdag den 11. maj 2022. Alle kursusmoduler er fra kl. 10:00 til 12:00.

Deltagerantal er maks. 16 personer.

Early bird tilmelding
Senest den 1. marts 2022:  DKK 4.600 (ekskl. moms)
Fra den 2. marts 2022 er standardprisen:  DKK 5.100 (ekskl. moms)

Læs mere om kurset og tilmeld dig her

Har du spørgsmål om kurset?
kontakt kursuskoordinator Vibeke Salmon
ves@dhigroup.com / 4516 9144

Send til en kollega

0.172