23948sdkhjf

Demens: Opsporing, udredning og det nye redskab BASIC Q

Sted: DGI Byen, København
Dato: 3. sep. > 3. sep. 2020

På dette kursus får du viden om hjernen, demens­symptomer og om sygdomme, som kan forveksles med demens.

Tidlig opsporing og en rettidig diagnose bidrager til et bedre sygdomsforløb – blandt andet fordi personen med demens får mulighed for at afklare og formulere sine personlige ønsker til fx fremtidig pleje og behandling, boligform og økonomi, mens handlekompetencen er i behold.

Nationalt Videnscenter for Demens har som led i den nationale demenshandlingsplan udviklet et opsporingsværktøj, der er nemt at bruge, når man har kontakt med en borger, hvor man har mistanke om demens.

På dette kursus får du viden om hjernen, demens­symptomer og om sygdomme, som kan forveksles med demens. Kurset giver også input til, hvordan du kan observere symptomer på demens, ligesom udred­nings­processen og anbefalinger til det tværfaglige og tværsektorielle sam­arbejde gennemgås. Du vil også få en indføring i baggrunden for og brugen af opsporingsværktøjet BASIC Q, der er målrettet den kommunale opsporingsindsats.

Målgruppe: Demenskonsulenter, SOSU-assistenter, sygeplejersker og andre medarbejdere i den kommunale hjemmepleje, hjemmesygepleje og i plejeboliger.

Send til en kollega

0.062