23948sdkhjf

Nye regler for ældre bilister – bekymret eller begejstret?

I sommeren 2018 trådte der nye regler i kraft, der omhandler lægetjek blandt ældre med kørekort.

Lovændringen betyder, at ældre mennesker over 70 år nu kan få fornyet kørekortet, så det er gyldigt i 15 år uden at skulle bekymre sig om lægetjek eller lignende i hele perioden.

Mange ældre bilister ser dette som en befrielse, og de er meget begejstrede. Flere har for eksempel udtalt, at det kan være med til at bekæmpe social isolation, som ellers kan finde sted. Især de ældre mennesker, der bor i mindre byer med dårlige bus- og togforbindelser, er begejstrede, da de ikke ville vide, hvad de skulle gøre uden det lille plastikkort.

Men hvad med sikkerheden? Lovændringen har også givet stor anledning til bekymring hos mange andre bilister og mange pårørende til ældre bilister.

Nis Peter Nissen, som er direktør i Alzheimerforeningen, har blandt andet udtalt sig omkring denne bekymring. Han har efter sigende modtaget mange beretninger om, at ældre personer har fået fornyet kørekortet i 15 år, selvom de næsten ikke er i stand til at køre bil. Disse informationer skulle komme fra bekymrede pårørende til ældre bilister.

Køb en brugt bil, hvis lægen siger ok
Hvis du som ældre nu kan se frem til at have kørekortet i pungen i mange år endnu, er der noget andet, du kan gøre for din egen og andres sikkerhed.

Hvis du er blevet godkendt til at få fornyet kørekortet i 15 år, bør du sikre dig, at du kører så forsvarligt som muligt. Dette gælder i høj grad også for din bil. Hvis du skal ud at kigge efter en brugt bil, er det en stor fordel at tjekke dennes sikkerhed inden køb. Dermed er det en meget god ide at tage en person med, der kender til biler. Hvis lægen siger ok, kan du kigge efter en brugt bil hos Bilhandel, hvor du finder alle typer af brugte biler i alle prisklasser. Herudover er det nemt at filtrere søgningen, så man udelukkende finder frem til relevante kandidater. Du kan endda også sælge din gamle bil gratis, hvis dette er relevant for dig.

Gør dig selv en tjeneste – tjek nummerpladen
Hvis du har fundet frem til en dejlig og sikker brugt bil, som du kan bruge sammen med dit kørekort de næste mange år, så får du her endnu et tip – tjek nummerpladen. Dette kan du gøre her.

Det er super smart at tjekke nummerpladen på brugte biler, som du er interesseret i. Du finder nemlig frem til en lang række af oplysninger, som du ellers ikke ville have adgang til. Du kan for eksempel se, hvornår bilen sidst er synet, læse synsrapporten, se forsikringspriser, årgang og meget andet.

Så hvis du er så heldig at have fornyet dit kørekort de næste 15 år, kan du berolige dine pårørende ved at foretage et sikkert køb af en solid brugt bil.

Send til en kollega

0.095