23948sdkhjf

Sådan kan du holde dig aktiv som pensionist

Når man bliver ældre, så er det især vigtigt at holde sig aktiv for at opretholde eller opbygge en sund livsstil.

Hvis man som ældre sørger for at have en sund livsstil, vil man hurtigt kunne mærke dette på ens velbefindende. En sund livsstil vil nemlig både have positiv indflydelse på ens humør, men også på kroppens sundhed. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at holde dig aktiv som pensionist.

Bevæg dig dagligt
Det anbefales ofte, at man skal sørge for at få bevæget sig dagligt. Dette gælder både, hvis man er pensionist, men også hvis man er yngre. Daglig bevægelse er med til at sætte blodcirkulationen i gang, hvilket har en yderst positiv indvirkning.

Man behøver ikke at gøre et stort nummer ud af den daglige bevægelse. Man kan blot sørge for at få gået en tur eller cykle dagligt. Dette kan man eventuelt gøre i forbindelse med dagens andre gøremål. Man kan for eksempel vælge at gå eller cykle ned og handle i stedet for at køre i sin bil.

Prøv træning
Træning er for personer i alle aldre, og træning for ældre har især haft meget medvind de seneste år. Flere og flere ældre mennesker har fået øjnene op for træning i motionscentre. Der er oceaner af muligheder for at vælge en form for træning i motionscentrene, som passer til lige netop ens egne behov. Dette gør sig især gældende i forbindelse med de mange holdtimer, som er mulige at booke sig ind på. Her kan man både vælge hold, som har meget fokus på puls, styrketræning, stabilitet eller mindfulness.

Er du ikke til holdtræning, så vil det være en god ide at få lagt et træningsprogram, hvis det er første gang, at du begynder at træne. På denne måde vil du være sikker på, at du får det størst mulige udbytte af din træning.

Få en aktiv hobby
En aktiv hobby vil kunne give rigtig meget i forhold til ens helbred, både psykisk, men også fysisk. Hvis man forsøger at finde en hobby, hvor man samtidig er aktiv, så vil det være muligt at gøre motion sjovt og til noget, som man rent faktisk ser frem til. Man kan for eksempel melde sig ind i en gå- eller løbeklub, hvor man således også vil socialisere samtidig med, at man holder sig aktiv.

Et andet alternativ kunne være at starte til badminton eller en lignende sportsgren. Der er generelt ingen grænser for, hvad en aktiv hobby kan dække over. Det vigtigste, hvis du ønsker at finde en aktiv hobby, er, at det er en hobby, som du finder tiltalende, og som du vil se frem til at komme til.


Send til en kollega

0.047