23948sdkhjf

Båndsave kan bruges til både træ og metal – en god investering

En båndsav er et rigtig godt stykke værktøj, hvis du skal skære brædder, planker, tømmer og lignende, men herudover har en båndsav også andre arbejdstyper, hvor de er stærke, som ved eksempelvis kurveskæringer.

Afhængigt af hvilken model af båndsav du vælger, kan du sågar bruge din båndsav til at skære i materialer såsom stål og metal. Det betyder altså kort sagt, at hvis du investere i en båndsav, så får du et rigtig godt stykke værktøj, der har rigtig mange funktioner. Men ligesom alt andet værktøj, er en båndsav jo ikke bare en båndsav. Det kan nemlig godt betale sig at bruge lidt tid på at vælge den rette model.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en båndsav?
Der findes rigtig mange forskellige modeller af båndsave, og når du skal vælge den helt rette model til dig, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du søger. Hvor brugervenlig og driftssikker skal din nye båndsav være? Hvilke funktioner skal den bruges til? Dette er spørgsmål, du bør stille dig selv.

Når du skal skære i træ og metal er præcision en nøglefaktor. Det samme er stabiliteten i din savklinge. Hvis du vælger en model, hvor stabiliteten er ringe, vil du opleve at din båndsavsklinge vibrerer under arbejdet, hvilket kan give et væsentlig forringet resultat. Det rigtige værktøj er det halve arbejde. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og dette gør sig ikke kun gældende for manuelt håndværktøj. Når du skal investere i store maskiner som eksempelvis en båndsav, er dette ordsprog guld værd. For det er nemlig helt korrekt, at du ikke kan lave et stykke arbejde, der er bedre end den sav, du anvender. Her kan du læse mere om båndsave til metal og træ.

Skal du skære meget tykke stykker træ, skal du for eksempel ikke vælge en båndsav, hvor skærehøjden er lille. Tilsvarende skal du være opmærksom på, hvilken skærehastighed båndsaven har, da forskellige materialer opnår det bedste resultat ved forskellig skærehastighed.

Funktionelt tilbehør, du kan kigge efter, når du vælger en båndsav
Nogle modeller af båndsave er helt basale, mens andre har en hel del ekstramonteringer, der kan gøre dit arbejde nemmere. Der kan eksempelvis være nogle båndsave, hvor der indbygget i maskinen er et forstørrelsesglas, så du meget præcist kan placere det element, du skal save i, og derved opnår du et meget præcist snit. Herudover kan der også andre steder, hvor der er stor forskel på præcisionsværktøjet i maskinen. En anden god ting at vælge en båndsav med er en båndsav med sugeadapter, der gør dit savarbejde væsentlig mindre støvende. Til samme formål er en del båndsave udstyret med en støvskuffe.

Der er altså rigtig mange elementer, det kan betale sig at kigge nærmere på, inden du køber den første og bedste båndsav på markedet. Hvis du ikke vælger en båndsav, der er beregnet til det formål, du skal bruge den til, kan du nemlig hurtig blive skuffet over resultatet. Husk desuden altid at købe ekstra savklinger, så du ikke går i stå halvvejs under dit savarbejde.

Send til en kollega

0.032