23948sdkhjf

2019: Sundhedens år

En global sundhedsbølge er i disse tider kommet over os alle. Med en alt for stor procentdel af verden som lever med overvægt, og sygdomme relateret til generel dårlig levestil, er en generel sundere tilgang til livet nødvendig.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan finde frem til om du lever en for usund livsstil, eller hvad du helt præcis kan gøre for at holde dig udenfor risikogruppen for sundhedsrelaterede sygdomme, så bør du fortsætte med at læse nedenfor.

Er min krop i en sund tilstand?
Normalt kan man ofte selv se og føle om du har en krop, der fungerer i en sund tilstand. Der findes dog nogle redskaber til at måle sig frem til hvorvidt du har en sund krop, i forhold til for eksempel forholdet mellem din højde og vægt. Hertil kommer nemlig måleværktøjet BMI.

Med en BMI beregner, kan du hurtigt finde frem til om du vejer enten for meget eller for lidt i forhold til din højde. Det skal dog siges at en BMI-beregning, ikke tager højde for blandt andet hvordan din krop er sammensat, i forhold til muskelmasse og fedtmasse.

Dog vil det ultimative råd være at tage forbi din læge, for at få en fuldkommen professionel vurdering af din krops sundhed, og hvordan du skal håndtere dagligdagen, for at leve en sund livsstil.

Der findes utrolig mange måder til at tolke din krops sundhed på. Mange værktøjer er simple og anderkendte som for eksempel den førnævnte BMI-beregner.

Nogle lidt mere alternative værktøjer er dog også til at finde. Hertil er blandt andet astrologiske muligheder. Ved hjælp af horoskoper og stjernetegn, bliver der undersøgt meget og tolket på hvilke stjernetegn, der har forhøjet risiko for sundhedsrelaterede sygdomme.

Værktøjer til at en sundere hverdag
Om du enten er overvægtig, normalvægtig eller undervægt, så er det vigtigt at holde kroppen i gang, og derudover være opmærksom på hvad du til daglig spiser og drikker. Bare fordi du har en sund vægt i forhold til din krop, så betyder dette ikke at alt forbliver perfekt. Kroppens indre systemer kan sagtens blive beskadiget, og stadig opretholde et sundt forhold mellem vægten og højden.

Derfor vil vi her komme med nogle simple redskaber til at sørge for at din krop forbliver sund.

En stor del har desværre den opfattelse at en sund livsstil, kræver flere timer i motionscentret om dagen, eller en lang løbetur flere gange om ugen. Dette er slet ikke tilfældet. Det er blot vigtigt at du dagligt får rørt din krop, og eventuelt bare går en rask tur.

Fra sundhedsstyrelsen anbefales det at voksne i aldersgruppen 18-64 år, dagligt får 30 minutters motion. Dette skal dog være af en forholdsvis moderat intensitet. Så en rask gåtur i en halv time, vil bestemt være fordelagtigt for din krops sundhed.

Udover dette anbefales det at du 2 gange i ugen, dyrker motion med en højere intensitet, af minimum 20 minutters varighed. Dette kan være en simpel fritidsaktivitet i hold, så du ikke skal føle du er selv om alt dette. Det kan være en fodboldtræning med det lokale hold, eller eventuelt en deltagelse i en løbeklub, hvor andre er i samme båd.

Spis dig sund
Når det kommer til hverdagens måltider, så er der få simple redskaber der kan tages i brug. Simple ting som at skifte drikkevarer med højt sukkerindhold som sodavand ud med en ekstra flaske vand, kan skabe betydelige resultater. Når det kommer til dagens måltider, så sørg for at få de normale måltider overholdt, som morgenmad, frokost og aftensmad. Bland her så lidt mere grønt ind i dagens menu, og eventuelt hav en ugentlig dag hvor der er fisk på menuen. Ellers generelt så bare spis som du plejer, men eventuelt i en mere balanceret dosis.

Send til en kollega

0.034