23948sdkhjf

3 praktiske skjorter til en bæredygtig fremtid

Skal du finde en praktisk skjorte, der holder i mange år? Så skal du vælge en skovmandsskjorte.

Et skovmandsskjorte skaber et casual look og er samtidig praktisk. Derudover markerer den 90’ernes tilbagekomst på modescenen. Du bør især se på den type af skjovmandsskjorter, der har termolag.

”Tern er gammeldags, men praktisk”. Sådan kan man beskrive skovmandsskjorters tern. Det kan godt være, at de virker gammeldags, men sagen er bare den, at det gammeldags sælger. Flannelstoffet, som skjorterne er lavet af, giver den en holdbarhed, der udkonkurrerer de andre typer af skjorter.

Faktisk har skovmandsskjorter til mænd været populære siden 1990’erne, og det sætter endnu en tyk streg under ternenes tidsløse karakter. Tern er kommet for at blive, og de har den praktiske fordel, at de er solide og robuste, hvilket gør dem til bæredygtige beklædningsdele.

Skovmandsskjorten passer dermed perfekt ind i den nyeste bæredygtige mode: ”GORP-stilen” som mange unge stiler efter. Den går ud på, at man skal klæde sig på med praktiske mærker, så man er beredt på alt slags vejr og terræn.

Vi har set på tre bæredygtige skovmandsskjorter til mænd, der også fungerer til andre praktiske formål end bare som skjorte. For eksempel er termolag i skovmandsskjorten blevet moderne.

Se dem her.

Den casual skovmandsskjorte
Et særligt kendetegn ved skovmandsskjorten er dens casual fit, der er løsere end den traditionelle lyseblå business-casual skjorte. Det gør skjorten velegnet til at blive brugt i afslappede anledninger. Af samme grund behøver du ikke skifte skjorte, hvis din vægt ændrer sig, eller hvis temperaturen skifter.

Den passer således til de fleste og holder dig mere varm end den gennemsnitlige skjorte. Flannelstoffet gør, at din skovmandsskjorte kan bruges i flere forskellige scenarier. Det gør den til et godt køb og til et langtidsholdbart stykke tøj i garderoben.

Bonus tips

- Find en skovmandsskjorte med din yndlings farvekombination og spring i et par gode lyseblå jeans.

- Det var kongen af grunge, Curt Cobain, der ikoniserede skovmandskjorten og banede vej for at praktisk og slidt tøj kan blive populært.

- Prøv at finde en skovmandsskjorte fra 90’erne i din nærmeste genbrugsbutik. I så fald var den højeste mode dengang og er det nu igen.

Termo skovmandsskjorte
Den overståede modeuge i København i februar peger mod en ny trend: Oversize skovmandsskjorter som jakker. Den har traditionelt set været brugt af skovarbejdere, men nu er tiden inde til at urbane trendsetters bærer disse jakker. Især er modeller med termoindlæg, nogle du skal have på.

Bonusinformation

- Både de klassiske mærker indenfor arbejdstøj såsom Dickies og Kansas er blevet in at have på.

- Denne skovmandsskjorte som jakke er derfor særdeles bæredygtig og slidstærk, og den vil kunne holde i mange år. Derudover giver den dig det praktiske look, som mange i disse år går efter.

- Gør et godt køb for miljøet ved at købe en varm og holdbar termojakke.

Skovmandsskjorte med for
Skovmandsskjorter med for er særligt velegnede til udendørsbrug. Denne her rød- og sortternede skovmandsskjorte er foret, hvilket giver dig utrolig fleksibilitet i forhold til din aktivitet. Når det bliver varmere, kan du knappe den op, så du får udskilt varmen fra kroppen. Når det igen bliver lidt køligere, kan du knappe op igen. Du styrer altså selv, hvor varmt det skal være.

Bonusinformation

- Skjorten kan styles sammen med et par gode støvler og et par løsthængende bukser med et godt, robust bælte til.

- Hav den indenunder en windbreaker-jakke, så det skaber en god isoleringseffekt

- Du skal ikke være bange for at tage den på. Moden er for alle i dag, fordi man er bevidst om, at man ikke behøver at skille sig ud fra mængden.

Du kan se et større udvalg af skovmandsskjorter inde på Tøjekspertens hjemmeside eller bliv inspireret til din næste skovmandsskjorte her.

Send til en kollega

0.049