23948sdkhjf

Velfærdsteknologien gavner de ældre

At tørre støv af, vaske gulv, rengøre toilettet og lignende huslige pligter er noget, som de fleste forbinder med en sur tjans, der bare skal overstås hurtigst muligt.

Flere er så trætte af opgaverne, at de vælger at uddelegere dem til børnene, der så kan tjene deres lommepenge ved at hjælpe til. Løsningerne er mange, men hvis man er en af dem, der bare gerne vil slippe helt for tjansen, på trods af at det ikke er en selv, der skal udføre opgaven, så kan en robotstøvsuger være vejen frem.

Hvad enten det er nullermændene i krogene, hundehårene på gulvtæppet eller krummerne på køkkengulvet, som kalder på en støvsugning, så er robotstøvsugeren den nemme og effektive løsning.  

Robotstøvsugeren giver flere varme hænder
Takket være en revolutionerende og nytænkende robotteknologi kan vi ånde lettet op og sige farvel til beskidte gulve og goddag til en af fremtidens absolut bedste rengøringsløsninger. Der bliver renere på gulvet og mere tid til den kvalitetstid, der giver værdi.

En robotstøvsuger fra Roboteksperten.dk kan være til nytte på mange måder i hjemmet. Det kan blandt andet være effektivt, hvis du vil slippe for det hårde arbejdet selv, eller det kan bruges til at aflaste dem, der ikke kan klare det selv.

Det har før været diskuteret, om en robotstøvsuger kan sidestilles med et hjælpemiddel. Men i tidligere afgørelser er dette indtil videre blevet afvist, eftersom en robotstøvsuger sidestilles med en forbrugsgode, der indgår i, hvad der kaldes sædvanlig indbo. Det er dog et stigende antal ældre, som selv vælger at investere i en robotstøvsuger.

Flere undersøgelser tyder på, at teknologi indenfor velfærd er velkommen blandt borgerne. Adspurgt i en undersøgelse, svarer 2 ud af 3 personer, at de sandsynligvis gerne vil bruge velfærdsteknologi, hvis de får behov for pleje.

Ældre som kundesegment
De fleste har et ønske om at kunne klare de mest basale af hverdagens gøremål på egen hånd. Men når man når dertil, hvor man hører under den ældre generation, må man erkende, at der er nogle ting, man må bede om hjælp til. Hjælpemidler kan være med til, at de ældre bliver mere selvhjulpne. Ved at de ældre kan anvende velfærdsteknologi i form af en robotstøvsuger i stedet for at bede sine nærmeste om hjælp, undgår de at føle sig til besvær. På den måde kan den ældre generation opnå en større livskvalitet og glæde i hverdagen.

Hos forhandleren RobotEksperten.dk, som både sælger til offentlige institutioner, virksomheder og private, vurderer man også at antallet af ældre private kunder er stigende.

“Vi har ikke nogle konkrete tal, da vi ikke gemmer den type data på kunderne. Men vi har siden vores begyndelser for 10 år siden, klart set en stigning i antallet af ældre kunder som vi dagligt er i kontakt med. Vi oplever ofte, at vi udover at rådgive til valg af den rigtige robot, også må guiden kunden gennem sit første køb på internettet nogensinde, hvilket er er en super oplevelse.”, udtaler Kristian som rådgiver hos RobotEksperten.

Robotstøvsugeren er blot ét eksempel på, hvordan velfærdsteknologien med nye hjælpemidler er på vej ind i hjem og plejeboliger. Der er udsigter til mange andre teknologier på forskellige områder. Nogle vil kalde det hovedrystende, mens andre ser mulighederne, så længe hjælpemidlerne udvikles og indstilles individuelt til hver enkelte borger.

Send til en kollega

0.047