23948sdkhjf

Sådan booster du dit immunsystem gennem kosten

Det siges, at ’du er, hvad du spiser', og der er et element af sandhed i disse ord, da det du spiser rent faktisk påvirker din krop og din sundhed.

Vi ved, at kosten har en betydelig indvirkning på vores fordøjelsessystem, men kosten kan også påvirke vores immunforsvar. Dette kan gøres blot ved at være opmærksom på, hvilke madvarer du indtager, da din kost rent faktisk kan være med til at booste dit immunsystem.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du spiser 600 gram frugt og grønt om dagen. Dette bliver også kaldt for seks stykker frugt og grønt. 300 gram af de 600 gram skal dog helst være grøntsager, da disse ikke mindst er gode for immunsystemet, men også for dit helbred.

Her i denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du kan booste dit immunsystem via kosten, hvilke madvarer du skal spise, samt hvordan du nemmere får indtaget et væld af vitaminer og mineraler hver eneste dag.

Gør brug af en slow juicer eller juicer
At få masser af frugt og grønt hver dag behøver ikke være svært. Det kan nemlig klares ved at lave din egen friskpressede juice derhjemme med en slow juicer eller en juicer. På den måde kan du selv vælge, hvilke frugter og grøntsager samt andre madvarer, du ønsker at indtage samt fylde i din juice. Ved blot at juice et enkelt glas vil du få et hav af gode antioxidanter, mineraler, vitaminer og fibre.

Ved selv at juice kan du sagtens få alle vitaminer og mineraler med fra frugterne og grøntsagerne, da maskinerne i dag har mulighed for at bevare de fleste. Det er dog en fordel, hvis du anvender både kødet og den vandige del, da dette sørger for, at du får alle de vigtige næringsstoffer.

Ønsker du at vide mere om slow juicere og juicere samt få et overblik over flere testvindende modeller på markedet, kan du klikke ind enten her eller her og læse artiklerne fra Forbrugsguiden.dk.

Madvarer der booster dit immunsystem
At spise en sund og velbalanceret kost er den bedste langsigtede hjælp, du kan give dit immunforsvar. Der er dog også såkaldte superfoods, som kan give hele dit immunsystem det ekstra boost, som det måske har brug for.

Frugt og grønt fyldt med C-vitamin
Frugt er fuld af vigtige vitaminer og mineraler, der holder immunsystemet i form. Kiwi og appelsiner indeholder eksempelvis masser af C-vitamin, hvilket hjælper med at beskytte og opretholde friske celler og væv. Som følge heraf vil din krop være bedre i stand til at forsvare sig mod forkølelse og influenza. Ved at spise flere af disse frugter kan du rent faktisk også reducere forkølelsens længde, hvis du først er blevet smittet.

Udover kiwi og appelsiner, så er jordbær, blåbær, acai og goji også fulde af C-vitamin, så du har masser at vælge imellem.

Hvis du er mere til grøntsager, så kan du vælge rød peber. Rød peber indeholder meget C-vitamin og indeholder rent faktisk mere af dette vitamin end mange citrusfrugter.

Spis masser af grønne grøntsager
Broccoli, spinat og kål er fantastiske kilder til vitaminer og mineraler, så det bør helt sikkert være en del af din kost. Disse tre fødevarer er særligt rige på vitaminerne A, E og den vigtige C. Husk dog, at vitaminerne og mineralerne kan gå tabt, hvis grøntsagen koges for meget, så sørg for at spise dem så friske som overhovedet muligt for at bevare de fleste næringsstoffer.

Champignon og søde kartofler er gode for din krop
Selvom der er nogle frugter og grøntsager, der indeholder flere vitaminer og mineraler end andre, er det vigtigt at spise en bred vifte af frugt og grønt. På den måde giver du din krop en god blanding af næringsstoffer.

En af de grøntsager, der også er en fordel for dit immunforsvar, er champignoner. Disse tilskynder nemlig produktionen af infektionsbekæmpende celler og forbedrer også virkningen af ​​hvide blodlegemer. Hvide blodlegemer er celler i immunsystemet, der arbejder for at beskytte kroppen mod infektion og virusser.

Søde kartofler er også gavnlige, da de er høje i A-vitamin, hvilket hjælper med at forbedre din hud. Da din hud er den første forsvarslinje mod bakterier, er det værd at passe på den.

Havre har en antioxidant effekt og øger immuniteten
En anden madvare, som du kan indtage til gavn for dit immunforsvar, er havre. Havre har en antioxidant effekt, er høj i vitamin B og har vist sig at øge immuniteten. Havre kan nemt bruges i smoothies eller som morgenmad, hvorfor det er nemt at tilføje til din daglige kost.

Hvidløg og ingefær er gavnlige for dit immunforsvar
Disse madvarer giver en særpræget smag til måltider, men er til gengæld meget gavnlige for dit immunforsvar. Der er masser af forskning, der bakker op om påstanden, der lyder på, at hvidløg og ingefær er fyldt med antioxidanter.

Disse antioxidanter hjælper med at bekæmpe infektion og støtte immunforsvaret, så du nemmere kan holde sygdomme væk eller bekæmpe dem, hvis du først er blevet smittet med en forkølelse eller influenza.

Drik masser af vand
At være hydreret hjælper dit immunsystem med at yde sit bedste. Desuden hjælper vand også med at skylle giftstoffer ud af kroppen, hvorfor det hjælper immunforsvaret med at gøre sit arbejde ordentligt. Så drik en masse vand regelmæssigt gennem hele dagen for at holde dig selv hydreret.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du helt generelt booster dit immunforsvar, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Harvard.

Sådan kan du nemt indtage de vitaminer og mineraler, der booster dit immunsystem
Det er ikke mindst godt for din krop at spise immunboostende madvarer, det er også godt for dit generelle helbred. Din krop har nemlig brug for næringsstoffer i form af antioxidanter, mineraler og vitaminer, hvilket du især kan finde i frugt og grønt.

Det vil altså sige, at frugt og grønt skal være en veletableret del af din daglige kost. Men for mange kan det være svært at spise nok frugter og grøntsager hver eneste dag. Der findes dog flere måder hvorpå, du nemmere kan indtage 600 gram frugt og grønt om dagen, så du booster dit immunforsvar og holder sygdommene på afstand.

Send til en kollega

0.031