23948sdkhjf

Få det bedre med at gå til tandlæge

Det kan være rigtig svært at tale om tandlægeskræk. Især hvis det er i sådan en grad, at man helt undgår tandlægebesøg.

Du kan komme ind i en ond cirkel, hvor du undgår regelmæssige tandlægebesøg og behandlinger, der medfører dårlige tænder og smerter. Herefter kommer skamfuldheden, som mange føler over at have dårlige tænder.

Nogle mennesker er så flove over deres tænder, at de helt undgår at smile. Dette kan påvirke selvtilliden, og sådan vil den onde cirkel fortsætte, hvis man ikke bryder den. Læs med her hvis du vil vide mere om, hvordan du bryder den onde cirkel.

Vælg en tandlæge som du har tillid til
For det første skal du vælge en tandlæge, som du har tillid til. Vælg en tandlæge, som har erfaring med patienter med angst for tandbehandling for eksempel som Tandlægerne Lena Gravengaard og Jørgen Juul-Olsen. Tandlægerne i Vejle arbejder aktivt med deres patienters tandlægeskræk og imødekommer de problemstillinger, der kan opstå ved tandlægebesøg. Tal med din tandlæge om, hvad du helt præcist er bange for. Hvis du ikke føler, din tandlæge forstår dig, skal du overveje at skifte tandlæge.

Få regelmæssige konsultationer
Ved at få regelmæssige konsultationer hos din tandlæge, kan du komme ind i en god rytme. Du kan eventuelt starte med hyppige besøg, hvor du for eksempel er der hver tredje måned. Herefter kan du udfordre intervallerne og gøre dem længere, alt efter dit behov for almindeligt tandeftersyn. Det er vigtigt, du overholder tidspunkterne og ikke melder afbud i sidste øjeblik.

Tal med din tandlæge om smertefri behandling
Lad os være helt ærlige: Ingen synes, det er fedt at blive stukket med en nål for at få lokalbedøvelse. En smertefri behandling er altafgørende for en god og behagelig behandling, og derfor kan du med fordel tale med din tandlæge om at anvende en skånsom teknik til lokalbedøvelse.

Ved at følge disse råd er du klar til at overvinde din tandlægeskræk i dag.

 

Send til en kollega

0.047