23948sdkhjf

Kopiering af nøglekort og nøglebrikker er et stigende problem

Kopiering skaber store udfordringer for virksomheder.

Adgangskontrol styret af nøglekort og nøglebrikker er af stigende popularitet for mange virksomheder som eksempelvis hoteller og større kontorbygninger. Det er en fleksibel og smart løsning, der giver nem mulighed for spærring, ændring og korrekt styring. De adgangsgivende produkter bliver dog i højere grad kopiret, og dette er til stor fare for den sikkerhed, som ellers skabes med de teknologiske låse.

Alderen på adgangsstyreren har betydning
Den teknologi som ligger bag alle former for elektronisk adgangsstyring udvikles konstant og bliver mere og mere kompliceret. Det betyder også, at kopiering af samme bliver sværere og sværere, men da mange virksomheder ikke har opdateret sit adgangsstyringssystem i flere år, er risikoen for duplikation og hacking stor, og dette forringer i høj grad sikkerhedsniveauet.

Dette bekræfter Danmarks største sikringscenter, Bagger Låse & Alarm A/S, som oplever at alt for mange virksomheder ikke får opdateret deres nøglebrikker regelmæssigt. Ejer Thomas Bagger udtaler:

 ”Det er bestemt en udfordring i branchen, fordi de ældre nøglekort og nøglebrikker er opbygget således, at deres data nemt kan læses af udefrakommende, og derfor kan ubudne gæster nemt trænge ind med en kopieret adgangsgiver. Det er et stigende problem, og derfor bør opmærksomheden i høj grad rettes mod, om det givne låsesystem egentlig er så sikkert, som det ser ud.”

Læs mere om nøglebrikker hos Bagger Låse & Alarm her.

Sådan foregår kopiering
Kopiering af ældre nøglebrikker og nøglekort kan for eksempel foregå ved, at en dataaflæser effektivt kan afkode serienummer, digitale koder og hukommelsesdele, hvilke alle er nødvendige, men også tilstrækkelige, til at foretage en kopiering.

Hackerforsøg bliver mere og mere udbredt i alle brancher, og det betyder, at selvom det kræver en vis teknologisk viden at udføre kopiering af selv ældre adgangsgivere, er det ikke længere noget, som kun sker sjældent.

Kopiering skaber store udfordringer
At kopiering nu kan foretages nemt og desuden er noget, som de fleste i en meget mere digital og teknologisk præget verden kan finde ud af, betyder, at der skabes store udfordringer, når adgangsstyringssystemer ikke længere er sikre.

Drejer det sig eksempelvis om et hotel, hvis indgange er styret af brikker, kan en kopieret brik føre til ekstremt store omkostninger, hvis der eksempelvis begås indbrud uden materiel skade. Det bliver nu nærmest umuligt at påvise, hvordan indbruddet har fundet sted, når en tyv har mulighed for at benytte samme indgange som personalet.

Bekæmpelse af de store problemer
At der ofte benyttes gamle adgangssystemer med nøglekort eller nøglebrik er en realitet, men der findes veje til bekæmpelse. Flere og flere virksomheder med ældre systemer introducerer pinkodestyring efter lukketid for at gøre det mindre sandsynligt, at ubudne gæster trænger ind her.

Udover pinkodestyring, kan også mekaniske låse være løsningen, men uden et teknologisk og berøringsfri adgangssystem, mindskes effektivitet, store nøglebundt bliver igen en realitet, fysisk kopiering er endnu muligt og omskiftelighed og fleksibilitet nedsættes. Derfor vælger mange at udskifte det gamle system med hjælp fra professionelle partnere.

Et nyt og sikkert system
Nyere elektroniske adgangssystemer er opbygget således, at de imødekommer de store problemer, som er opstået i forhold til kopiering. Et nyt system er dog ikke bare noget, som man kan finde selv. Har der været problemer med sikkerhedsniveauet før, giver det allerbedst mening at samarbejde med en professionel partner for nu at sikre, at systemet er velfungerende og ikke er særligt udsat og sårbart overfor diverse duplikeringsmetoder.

Send til en kollega

0.047