23948sdkhjf

Danskerne mangler personlighed i indretningen

Det bliver mere og mere populært, at der skal være mere farve i de danske hjem.

Vores hjem er hvide, gerne i højglans, og der må gerne også være lidt stål. Til gengæld skal der hverken være farver eller personlighed. Alt dette er med til at gøre vores hjem kedelige og kliniske. Til gengæld er det slut. Personlighed og farver er nemlig in - så det er bare om at komme i gang. Frem med malerpenslen, billederne, plakaterne og de gamle souvenirs. Du skal kunne fornemme, at det er dit helt eget hjem, du befinder dig i, og ikke nogen andres. 

Det bliver for upersonligt 
En er de helt store fejl i de danske hjem er, at vi indretter for upersonligt. Ikke nok med at vores indretning er farveløs, den mangler også et personligt udtryk. Det er lidt om som om, at vi indretter præcis, som møblerne står inde i Jysk-butikken, eller præcis som vi ser det i bladene. Derfor mangler der et personligt touch. Det kan for eksempel billeder af familie eller billeder af venner. Det kan også være billeder af oplevelser, eller andre former for minder, som vi har samlet gennem tiderne. En ting vi engang lavede i formning, et tæppe vi engang købte på et marked i Marocco, eller en Dalahest købt, dengang du var på lejr i sverige.

Plakater er også en god måde at få et personligt udtryk. Vi er nemlig ofte lidt for gode til at lade vores vægge stå tomme. I stedet kan personlighed komme frem, hvis vi køber billeder, vi kan lide, og hænger dem op. Det kan eksempelvis være et plakat med hjembyen. Er du til dyr, kan du også pryde væggene med flotte og dekorative dyremotiver. Det kan også være planter, storbyer, børnebilleder til børneværelset, eller det kan være skønne wallstickers med familieregler. Det kan være rigtig nemt at inddrage personlighed på i hjemmet, blot du overvejer at få noget på væggene. 

De hvide vægge og de lyse møbler 
Der er også store beslutning om vores grundindretning, der gør, at vores hjem ser upersonlige ud. Vi danskere er nemlig lidt for gode til at vælge de hvide, grå, beige eller sorte farver i vores møblement. Vi vælger også at male alle væggene hvide, at køkkenet skal være i højglanset hvid, og at gulvet skal være af lyst træ. Alt dette tegner på, at vi gerne vil føle os sikre i vores indretning. At det skal kunne sælges igen eller ikke laves om igen. Dog kommer personlighed også i farver. Farver bringer også hygge til hjemmet, og gør det mere spændende. Farverigt kaldes det.

Kigger du til gengæld i moderne boligmagasiner, vil du se, at vores hjem skal have farve. Det skal være et køkken i farve, vægge i forskellige farver, og selv møbler i forskellige farver. Du skal lige pludselig overveje en sofa i en lys pudderfarve, eller at male køkkenskabene i en sart ferskenfarve. Farverne må endda også gerne være kontrastfyldte. Du må gerne have en grøn daybed stående op af en blå væg. Farver er en simpel men spændende måde at gøre dit hjem mere personligt. Overvej hvilke farver, du bedst kan lide, og få dem inkorporeret. 

Send til en kollega

0.063