23948sdkhjf

Når livets udløbsdato er nået

Det kan være svært at overskue og se sig ud af alle de praktiske ting, der følger med at tage afsked med en man elsker.

Man ønsker at afholde en ceremoni, som yder den afdøde retfærdighed samt tage afsked. Et dødsfald er som regel livsændrende for de pårørende, og når man står midt i en stor sorg, kan en så lille ting som at vælge blomster til kirken blive et uoverskueligt valg.

Samtidig kan det økonomiske aspekt også blive en uoverskuelighed. Det kan være svært at se sig ud af bedemænds priser. Bedemanden er uddannet til at håndtere sådanne situationer på den mest professionelle måde. Han eller hun respekterer og lytter til din sorg, samt opfylder de behov, der måtte være i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. 

Bedemænds priser
Man kan stå tilbage med mange spørgsmål og overvejelser, når ens kære går bort. Hvad var egentlig den afdødes ønsker? Bisættelse eller begravelse? Lille ceremoni eller stor gravøl? Man bør altid tage den afdødes ønsker i betragtning, så denne får en ærværdig og smuk afsked med livet. En sådan ceremoni er både en måde, hvorpå de pårørende kan mindes og tage afsked med afdøde, men også en symbolsk ceremoni, der er den sidste fysiske kontakt med verdenen for den afdøde. Naturligvis ønsker man at gøre sit ypperste for, at dagen skal blive smuk. Med hvad koster en sådan ceremoni? Der naturligvis forskellige løsninger. 

Bedemand H.J. Madsen har opstillet priseksempler på forskellige typer ceremonier: 

Eksempel 1 - Dette vil være den billigste bisættelse, hvor prisen svarer til den begravelseshjælp, man kan ansøge om. 11.200 kr,- 
- Bisættelsen er uden højtidelig, uden blomster og annoncer
- Kisten føres direkte til kremation 

Eksempel 2 - Dette indebærer en bisættelse med højtidelighed i kapel samt kistepynt, nyt gravsted, en gravsten, en dødsannonce og en mindesammenkomst. 
Her vil der være udgifter til udlæg, som indebærer: 13.569 kr,-
- Kistepynt, 1.950 kr,-
- Gravsted, afhængig af kirkegård 
- Gravsten, fra 3.400 kr,-
- Kremation, 3.117 kr,- og Kapelafgift, 602 kr,-
- Dødsannonce, omtrent 150 kr,- per kuvert 
 
Samt udgifter til bedemanden, som indebærer:
- Kiste til kremation, pris fra 4.999 kr,- 
- Levering af kiste og ilægning, pris fra 1.258 kr,-
- Urne, pris fra 791 kr,- 
- Honorar, 4.989 kr,-
- Rustvognskørsel, 1.668 kr,-

Udgifterne til bedemanden ligger stort set altid mellem 10.000 kr,- og 16.000 kr,-, og den samlede pris for eksempel 2 vil være fra 27.274 kr,-.

Eksempel 3 - Dette er det dyreste eksempel, og består af de samme ting som ved eksempel 2, her er der blot taget udgangspunkt i en jordbegravelse. Her vil udgifterne til kremation og urne naturligvis ikke være der, men udgifterne til gravstedet samt fredningen af jorden på de 20 år være højere. Samlede pris vil være omtrent 29.515 kr,-. 
- Udgifterne til ceremonien vil være til en pris fra 14.778 kr,-, hvor udgiften til bedemanden vil være omkring 14.778 kr,-. 

Disse eksempler er blot et udkast til, hvad en ceremoni kunne indebære. De er skabt for, at man som pårørende kan danne sig et overblik over udgifterne og alle de praktiske ting. 

Send til en kollega

0.031