23948sdkhjf

Bilejer og den løbende service

At være bilejer inkluderer også en masse vedligeholdelse.

Det er ikke nødvendigvis billigt at komme fra A til B, men det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis man ikke regelmæssigt får vedligeholdt bilens nødvendige servicetjek.

Desværre er dette noget, som rigtig mange fravælger – typisk på de lidt ældre biler – men gør man det gang på gang, risikerer man det bliver en meget dyrere fornøjelse, end hvis man i stedet har vedligeholdt de nødvendige servicetjek løbende og derigennem få tjekket og løst diverse børnesygdomme, der kommer og går på biler.

Ligesom andre scenarier, er det blot nemmere at holde vedlige i stedet for først at slå ned, når skaden er sket.

Opdag det før skaden sker
Noget af det, som kan blive opdaget, hvis man sikrer, at bilen køres på service én gang årligt, er blandt det obligatoriske hjulskift. Eftersom det ikke er et lovkrav, at man SKAL skifte fra sommer til vinterdæk og vice versa, er det klart en god idé. Ligeledes er det også nødvendigt, hvis man ønsker at krydse den dansk/ tyske grænse i vinterperioden. Faktum er dog, at det er ikke alle, som gør dette, hvilket ligeledes resulterer i, at de kommer til at køre på nogle meget nedslidte dæk. Det kan være livsfarligt.

Endnu værre bliver det, hvis asfalten først begynder at blive våd, og temperaturen falder til under 7 grader, og sikkerheden mindskes på almindelige sommerdæk eller neutrale helårsdæk.

Så er du hverken god til at få bilen kørt til løbende service eller opmærksom på dækskifte og hjulskifte, er det en rigtig god idé at alliere sig med en kyndig på området, der kan rådgive dig omkring dækstatus med videre, sådan du sikkert kan køre vinteren i møde.

Fra dæk til motorproblemer
Dårlige dæk er naturligvis en stor fare for én selv, men også overfor ens medtrafikanter i trafikken.

Andre scenarier, der kan opstå, er motorproblemer. Disse er langt sværere at spotte, med mindre man naturligvis har en vis kendskabsgrad til, hvordan en bilmotor er skruet sammen.

Dette er mere et problem i forhold til pengepungen, da motorproblemer kan vise sig at blive langt dyrere, hvis det ikke bliver opdaget i tide. Små ting der får lov at udvikle sig, er aldrig godt.

Er man i tvivl omkring, hvorvidt alt fungerer, som det skal, kan servicetjekket endnu engang være den rigtige løsning for at være på den sikre side.

Indregn uforudsigelige udgifter i budgettet
Er man bilejer, er det nødvendigt at indregne uforudsigelige udgifter i budgettet. Der opstår altid noget, man ikke havde set komme, og når det sker, er det oftest nødvendigt, at det bliver løst med det samme, eftersom man er afhængig af bilen. Har man derfor ikke luft i økonomien til, at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt, at man allerede nu begynder at lægge lidt til side hver måned, sådan det ikke bliver tilfældet.

Selvom det lyder meget lavpraktisk, er det blot noget, der kommer bag på flere bilejere, hvor dyrt det i princippet kan være at være bilejer.

Send til en kollega

0.031