23948sdkhjf

Den gode virksomhedsgave

Nu går der ikke længe, før man igen begynder at tale om jul, gaver, pynt og hvad der nu ellers hører sig til i denne højtid - julen.

Selvom det stadigvæk er lidt tidligt, er det nu ikke helt dumt at man allerede nu begynder at tage stilling til, hvad man som arbejdsgiver skal stille op, når julemåneden for alvor nærmer sig.

Personlighed værdsættes i en organisation
Der findes en række måder, hvorpå man kan forberede sig til julen i en organisation. Vi kommer ind på disse i indlægget her. Der tages udgangspunkt i de to mest gængse områder, som man må antage, de fleste virksomheder benytter sig af – nemlig julegaven og julefrokosten.

Afhængig af størrelsen, er der naturligvis en forskel i forhold til hvordan tingene gøres på. Dog må der være en fælles forventning om – ligegyldig størrelse – at der hvert år gives en julegave og afholdes en julefrokost. Så sidder du som arbejdsgiver nu, er det måske en god idé at læse med, sådan du finder den rigtige firmajulegave til dine medarbejdere, og ikke mindst får arrangeret en vellykket årets fest – julefrokosten.

Dette bør man overveje
Når det handler om at finde en god julegave til sine medarbejdere, er der flere ting, man bliver nødt til at tage til overvejelse.

I større virksomheder er det ikke unaturligt, at der er ansat folk til dette, men sidder man i en mindre organisation kan det være en god idé at bruge lidt ekstra af sin egen tid på at finde en god gave.

Mange ser desværre dette som en obligatorisk proces, der blot skal overstås, men reelt set kan man hente rigtig med værdi hos den enkelte medarbejder ved virkelig at personliggøre gaven efter den enkeltes ønske.

Det viser, man har interesse i medarbejderen, hvilket kan medvirke til at styrke båndet mellem virksomhed og medarbejder.

Nogle af de mest hyppige gaveideer brugt blandt virksomheder er kroophold, wellnessophold, dansk design (Kay Bojesen eller lignende), gastronomiske oplevelser eller gavekort.

Det er ikke ’bare’ en fest 
Samme opfattelse kan man i princippet bruges, når julefrokosten skal arrangeres. Hvis man har mulighed for at personliggøre aftenen i forhold de medarbejdere, som er i organisationen, har det en stærkere værdi i forhold til arbejdsglæde, sammenhold og morsomhed, kontra hvis man blot afholder endnu en fest, hvor der som sådan ingen handling er udover mad og alkohol.

Måden, man kan gøre det på, er at arrangere nogle indslag, hvor man involverer medarbejderne på en kreativ måde. Det kan være tale, quiz, dans eller lignende.

Generelt kan man som tommelfingerregel blot tage udgangspunkt i, at det handler om involvere medarbejderne. Det gør man dagligt i forhold til deres arbejde for at sikre, de er produktive og får sat de rigtige rammer. Samme udgangspunkt kan anvendes her.

Send til en kollega

0.036