23948sdkhjf

Passer du på dig selv i din alderdom?

Når man når et vis stadie i sit liv, vil man finde sig selv omtalt som ’det grå guld’. Men mange i denne aldersgruppe er børn af en tid, hvor man ikke lærte at sætte sig selv og sine egne behov først.

Tilhører du denne gruppe? Og er du god nok til at passe på dig selv i din alderdom? Hvis ikke, så læs med her, hvor vi hjælper dig med at komme et skridt nærmere på den gode alderdom.

Lav aktiviteter der gør dig glad
Efter et langt liv, hvor man har været meget for andre, er det tid til at gøre ting, der gør en godt. Derfor bør du prioritere aktiviteter, der gør dig glad, og som giver dig livskvalitet. Det er forskelligt fra person til person, hvad der gør dem glade, så det gælder om at finde frem til noget, du går op i og ønsker at bruge din tid på.

Måske har du en stor dejligt have, som du gerne vil gøre mere ud af? Så und dig selv at bruge haven som et frirum. Invester lidt penge i nogle redskaber, der gør arbejdet lettere for dig, så du kan fokusere på alt det sjove.

Det kan også være, at du elsker at fiske, men aldrig har haft tiden til at dyrke det før? Så sæt tiden af til det nu. Få fat i det gode udstyr, der gør det endnu sjovere at fiske. Måske skal du tage en uge ud af kalenderen og tage en tur til Sverige på fisketur med en god ven?

Pas på dig selv og din krop
At have en god alderdom handler i høj grad også om at passe på sig selv og sin krop. Motion og styrketræning er ikke noget, der er forbeholdt det unge segment. Prøv at holde dig i gang, så godt du kan. Ved at bevare og bygge så mange muskler på kroppen som muligt, sikrer du også dig selv en bedre alderdom. For din krop bliver stærkere og kan bedre overkomme eventuelle sygdomme og skader, der kan opstå i alderdommen.

Gør noget godt for dig selv
Mange ældre oplever, at det er svært for dem at gøre noget godt for dem selv. De vil hellere bruge deres penge på børn eller børnebørn. Men gør dig selv den tjeneste, at unde sig selv noget selvforkælelse.

Hvorfor skulle man ikke nyde sin alderdom? Og gøre lidt ekstra ud af sig selv? Bliver du skæmmet af dine karsprængninger på benene, så du ikke har lyst til at have bare ben om sommeren? Så kan du let få dem fjernet med en skånsom behandling (se mere her). Går du i det samme tøj hele tiden? Men kunne du egentlig godt tænke dig en ny og frisk garderobe? Så køb noget lækkert tøj, så du kan føle dig godt tilpas igen. Det har du helt sikkert fortjent.

Send til en kollega

0.079