23948sdkhjf

Digital omstilling – sådan kommer din maskinvirksomhed godt

I et moderne og højteknologisk samfund buldrer digitaliseringen derudaf – med høj hastighed.

De digitale systemer, smartteknologiske løsninger og intelligente hjælpeværtkøjer blomstrer op, ikke mindst inden for fremstillingsindustrien. Danske virksomhedsejere kan således ikke længere lukke øjnene for de digitale vinde, der blæser ind over den danske industri fra udlandet – og det gælder om at være proaktiv og hoppe med på bølgen, hvis ikke man vil halte bagefter i den skærpede konkurrence.

Er din virksomhed til daglig dybt afhængig af en velfungerende og effektiv maskindrift, og vil du gerne have et par gode råd til at komme godt i gang med digitaliseringen af driften? I så fald er du landet det helt rette sted. I denne korte artikel guider vi dig til, hvordan du sikkert og bedst muligt igangsætter den digitale omstilling i din virksomhed.

God læselyst!

Få sikret din digitale investering – med hjælp fra en advokat
Hvis du ønsker at gå ”all in” på den digitale omstilling i din virksomhed, vil du ikke kunne komme uden om at skulle investere betydelige ressourcer i projektet. Her taler vi ikke kun om penge til de nye teknologiske systemer og maskiner, men også ressourcer i form af tid til oplæring og uddannelser af medarbejdere.

Den digitale omstilling kan altså i første omgang synes at være en bekostelig affære, men den kan på sigt give stort afkast – både i kraft af øget effektivitet, mindre behov for arbejdskraft og smartere løsninger. Men inden du for alvor kaster dig ud i den digitale investering, er det afgørende, at du har sikret – eller rettere forsikret – de nye og dyre systemer, apparater og teknologier optimalt.

Og her kan det være en fordel at tage en advokat med på råd – eller lige frem digitale advokater, hvis vi skal blive i digitaliseringssproget. Med en advokat tilknyttet din virksomhed kan du med ro i maven foretage investeringen uden bekymring om, at der pludselig opstår problemer og uforudsete udgifter i forbindelse med alt lige fra bestilling, levering og installation til eventuelle driftsproblemer, skader, erstatningssager eller lignende tekniske komplikationer.

Her vil et advokatfirma kunne gå ind og sikre dine rettigheder og hjælpe dig til at få styr på de formelle sager. Med andre ord: Få styr på din advokat og forsikringer, så du undgår en usikker og dårlig digital investering.

Inddrag medarbejderne i processen – fra starten
Selvom de moderne og teknologiske maskiner bliver stadig mere avancerede og smarte, kan de ikke køre 100% af sig selv. Vi er efterhånden tæt på dette stadie, men der er forsat menneskelig handlen bag maskinernes operative systemer. Og disse handlinger udføres af dine medarbejdere.

Derfor er det også alfa og omega, at du fra starten integrerer medarbejderne aktivt i den digitale omstilling. Mange medarbejdere vil umiddelbart føle usikkerhed i forhold til deres personlige jobsikkerhed, og her er det afgørende, at du fra første sekund afdramatiserer digitaliseringen. Demonstrer og fremhæv proces- og arbejdsfordelene ved de nye tiltag og giv dem syn for sagen, så de arbejder med omstillingen frem for mod den. Det handler om facilitere involvering og medansvar, som medarbejderne får lyst til at løbe med bolden og bidrage til det digitale fællesprojekt.

Se de store potentialer i ”Industri 4.0” frem for begrænsningerne
Det tredje og sidste råd er lige så vigtigt, som det er lavpraktisk. Det går kort fortalt ud på, at du og dine medarbejdere nødvendigvis må se de kommercielle potentialer i hele ”Industri 4.0”-bølgen, frem for at hænge fast i udfordringerne og begrænsningerne.

Integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion afspejler nemlig et væld af effektiviserings- og optimeringsmuligheder, der kan gavne bundlinjen på tværs af hele værdikæden. De innovative, autonome, selvstyrende, vidensbaserede og ikke mindst sensorstøttede produktionssystemer kan bidrage til en nemmere arbejdsdag for medarbejderne og samtidig øge den samlede produktivitet. Men det kræver i første omgang en åbenhed, positiv indstilling og tro på digitaliseringens muligheder.

Vi ønsker dig held og lykke med din virksomheds digitale omstilling.

Send til en kollega

0.031