23948sdkhjf

Vidensdeling om tagpap

Hvilke anvisninger arbejder man efter? Hvordan sikrer man holdbarheden på sit tag? Hvilke designmuligheder er der? Nu findes der en moderne og let måde at tilgå sådanne informationer for professionelle fagfolk i byggebranchen.

Er du interesseret i at blive klogere på tagpap og på, hvad der rør sig i byggebranchen, kan du med sikkerhed få stor nytte af Tagkanalen - et online TV-koncept, der har til formål at klæde byggebranchens fagfolk godt på med viden om tagpap til byggeriet. I hvert afsnit inviteres eksterne og interne eksperter med byggefaglig baggrund ind i studiet for at tale om tagpap og tage.

Anvisninger for tagpap
Et af temaerne er ophævelsen af de alment kendte anvisninger, TOR-anvisningerne, og de konsekvenser det har medført: For eksempel har det betydet, at man som rådgiver eller bygherre har manglet nogle retningslinjer for tage med tagpap.

Phønix Tag Materialer valgte at videreføre anvisningerne, som nu går under navnet PTM-anvisningerne i deres online taghåndbog. Videreførelsen af det gennemarbejdede materiale skal være med til at mindske usikkerheden om korrekt projektering, udførelse og anvendelse med tagpap. Her kan rådgivere og bygherrer tilgå dokumenterede retningslinjer og anbefalinger, så man træffer et sikkert valg med tagpap.

Arkitektoniske og æstetiske designmuligheder
Foruden at debattere anvisninger, taler man på Tagkanalen også om tagpappens mange arkitektoniske og æstetiske muligheder: Moderne tagpap har ligesom mange andre produkter undergået en udvikling, der ligeledes har forbedret produktets kvalitet og levetid. Tagpap er, trods dets navn, ikke længere lavet af pap, men af polyesterfilt, bitumen tilsat gummimaterialet (SBS) og har som standard en overflade af granuleret naturskifer.

Tagpap med SBS-polymerbitumen har den egenskab, at den er meget smidighed og elastisk, også i frostvejr, og det giver nogle designmæssige friheder. Tagpappen gør det muligt at eksperimentere med linjer og former, samtidig med at man kan arbejde med tagformer, der er mere ekspressive end andre materialer. Tagpap fungerer desuden som et robust underlag til tage med opholdsområder eksempelvis tagterrasser og taghaver eller grønne tage. 

Gode råd til at sikre tagets lange levetid
Tagpap i to-lag giver muligheder for at lave tagkonstruktioner med lang levetid, og der er samtidig sikkerhed for at taget holder tæt i mange år. På Tagkanalen giver de dig gode råd til, hvordan du som boligejer sikrer lang levetid på dit tag med tagpap. Det er vigtigt at pointere, at selvom tagpaptaget har gjort sin pligt i 50 år, er det ikke ensbetydende med, at det skal skiftes ud. Hvis man som boligejer sørger for at inspicere taget for fejl og får dem repareret, er der mulighed for at forlænge levetiden.

Besøg Tagkanalen så går I ikke glip af gode indsigter og inspiration. 

Send til en kollega

0.016