23948sdkhjf

Sådan får du et lederjob

Ønsker du at dit næste job skal være i en lederstilling, men du har ikke været leder i en virksomhed før?

Så kommer vi her med nogle råd til hvad du skal forberede dig på i søgen efter lederjobbet.

Tag kurser og uddannelse
Det kan være en idé at tjekke om der er nogle kurser eller uddannelser, der vil kunne forberede dig til jobbet som leder. Det kan eventuelt være et kursus i coaching eller i projektledelse.

Det kan hjælpe dig både mentalt og forbedre dine chancer for at få et lederjob, når du har noget teoretisk viden om, hvordan det er at være leder.

Sæt dig gerne et mål. Vil du stræbe efter et lederjob på din nuværende arbejdsplads, eller ønsker du at søge en lederstilling et nyt sted? Hvis det skal være på din nuværende arbejdsplads, er det en god idé at sørge for at være med til at planlægge et stort arrangement i virksomheden, oplære nye medarbejdere, få nye arbejdsområder og blive mere synlig over for ledelsen.

Hvis du ønsker at blive ansat i en anden virksomhed og få en lederstilling fra start, er det vigtigt at du først og fremmest sørger for at lave en god jobansøgning. Få inspiration og sørg for at have nogle forskellige lederaktiviteter du kan referere til på dit CV, så virksomheden kan se du har lidt erfaring og viden om det at være leder.

 Sådan er en god leder
Det er ikke alle der egner sig til at være leder, da en god leder har en specifik række af personlige og faglige egenskaber. En god leder siges at have integritet, er god til at kommunikere, har et menneskefokus, er visionær, er interesseret, er god til at tage hurtige beslutninger, er engageret, er et godt eksempel og forbillede, er god til at motivere, er ekspert i sit område samt er modig.

Kan du se dig selv i de fleste af disse punkter, er du et stort skridt på vejen til at kunne få mulighed for at blive leder.

Sådan er lederrollen
Som leder skal man være forberedt på at ens prioriteter kommer til at ændre sig i hverdagen. Som leder får du et større ansvar, mere indflydelse, fleksibilitet i din hverdag samt mulighed for at være med til at sætte dagsordenen.

Dog, så risikerer du at miste din specialistrolle, da du skal motivere og skabe resultater igennem andre.

Du har mindre fritid, og kan godt risikere at blive ringet op om natten, hvis der opstår en nødsituation. Du er den der skal lave puslespillet og kravene er høje, hvilket kan gå ud over din fritid og ferie.

Du får ikke et så tæt forhold til dine kollegaer som du er vant til. Du bliver ikke en del af flokken, men i stedet er du den der skal lede dem og træffe beslutninger, som kan have en negativ betydning for andre. Du skal have en autoritær rolle, som kan udelukke dig fra at komme for tæt ind på dine medarbejdere.  

Send til en kollega

0.015