23948sdkhjf

Fem grunde til at vælge betonelementer til byggeri

Vi bliver fortsat mere innovative hvad angår konstruktioner og byggematerialer. Vi bruger mange forskellige materialer, såsom cement, mursten, træ og lerstensvægge, i vores stræben efter at skabe fremtidens samfunds- og erhvervsområder.

Nogle materialer fungerer bare bedre end andre i relation til eksempelvis levetid, bæredygtighed og isolering. Betonelementer er et rigtig godt bud på et moderne produkt, der opfylder en lang række kriterier. Nedenfor vil vi gennemgå fem årsager til, hvorfor dette materiale er en god holdbar løsning. 

1. Levetid

Levetiden for beton er afhængig af betonens sammensætning og ydre omstændigheder. Udendørs beton kan nedbrydes i løbet af få år, hvis den ikke er af rette kvalitet. Til gengæld vil en korrekt og omhyggelig udformet konstruktion af god beton holde hundredvis år - selv under de mest ubarmhjertige vejrforhold. Den håndværksmæssige kvalitet er altså essentiel for at skabe en vedvarende konstruktion. Her er altså tale om et yderst bestandigt materiale, som endda ikke behøver megen vedligeholdelse. 

2. Isolering

Isolering er en enormt vigtig faktor i byggeri, men glem alt om flamingo-, mineraluld- og papirisolering. Foruden betonens store styrke og formstabilitet fungerer betonvægge nemlig utrolig isolerende. Dermed mindskes behovet for opvarmning og nedkøling, samtidig øges kvaliteten af indeklimaet, fordi betonelementerne absorberer og holder på varmen.  

3. Sikring mod brand, fugt og råd

I tråd med sine gode isoleringsegenskaber er betonelementer ligeledes fugt- og råd bestandigt. Fugt kan, ligesom kulde og varme,  ikke trænge igennem dette materiale, hvilket eliminerer chancen for, at råd og svamp trænger ind og nedbryder bygninger. Endnu en sikkerhedsfaktor er, at beton ikke kan brænde, hvilket minimere risikoen for en ulyksalig situation. Betonvægge medfører altså en betydelig del sikkerhed på baggrund af  dets modstandsdygtige karakter. 

4. Bæredygtighed

En vigtig faktor i dag er materialers og produktioners bæredygtighed og miljøvenlige orientering. Vi har alle et socialt og samfundsmæssig ansvar herom, og i særdeleshed eksisterer der en forventning til virksomheder at agerer herefter.

Betonelementerne i sig selv er bæredygtige både i forhold til produktion og ressourcer. Bestående af sand, sten og vand er materialet CO2 venlig og har desuden en neutraliserende effekt, i og med betonvægelementerne optager CO2 fra atmosfæren. Med dets isolerende egenskab, mindskes behovet for opvarmning og nedkøling på miljøets bekostning. 

5. Alsidighed 

Betonelementer kan anvendes til en lang række formål. Hvad end det gælder store parkeringshuse, facader eller moderne boligområder er betonvægge eller letbetonvægge anvendelige og effektive, hvor betonvægge er meget dense og letbetonvægge er lettere, da de indeholder utallige små luftfyldte celler der bevirker både styrke og isolering.

 

Send til en kollega

0.079