23948sdkhjf

Uggerhøj Biler fylder 65 år i bilbranchen!

I 1954 stod Knud Uggerhøj bag disken i den lokale købmandsforretning i Frederikshavn

På daværende tidspunkt var han fyldt 27 år, og han besluttede sig for at etablere, hvad der i dag skulle blive en af Danmarks største bilhandlere; Uggerhøj Biler.

Uggerhøjs tidlige år
Knud Uggerhøj startede forretningen i sin lejlighed på første sal, og udvalget af biler kunne da begrænses til tre mindre garager længere nede af vejen fra sin lejlighed. Sortimentet bestod af biler fra Austin samt Volkswagen. Den allerførste bil, som Knud Uggerhøj stolt kunne overlevere til en glad kunde, var en Volkswagen ”Bobbel”, der dengang var blandt verdens absolut mest populære biler. Det blev langt fra det sidste salg, som Knud Uggerhøj skulle lave. Forretningen tog fart, og det stod hurtigt klart, at der skulle nye lokaler til at huse det lovende bilsalg.

Uggerhøj i vækst
Allerede i 1955 – blot et lille år efter virksomhedens etablering – kunne Uggerhøj Biler åbne et nyt værksted, der var udstyret med vaskehal, benzintank og smøre-hal. Det nye værksted blev dog hurtigt utilstrækkeligt for Uggerhøj Biler, som stadig havde Knud Uggerhøj bag roret, og allerede i 1960 måtte de flytte til et nybygget værksted, som kunne huse deres stigende aktiviteter. I de efterfølgende år skulle der blive behov for flere udvidelser og udbygninger – f.eks. i 1963, hvor de indviede en ny udstillingshal, som blev rammen omkring præsentationen af deres voksende udvalg af biler.

Knud Uggerhøj drev Uggerhøj Biler helt frem til sin død i 2003. Han huskes for sin særdeles store driftighed og sans for den gode forretning, som har gjort Uggerhøj Biler til en af landets absolut førende bilforhandlere i dag. Igennem tiden har Knud Uggerhøj udvidet forretningen i antal medarbejdere såvel som forretningsområder. Virksomheden har i årenes løb kunnet tilbyde alt fra Vespaer, campingvogne og gummibåde til campinghotel, restauration og salg af tæpper – alt sammen med udgangspunkt i kundernes ønsker og behov.

Uggerhøj i dag
Siden 2003 har virksomheden været drevet af Sten Uggerhøj (søn af Knud Uggerhøj), som tilgår arbejdet med samme ihærdighed og professionalisme som sin far. I de seneste 16 år er forretningen udvidet yderligere, og Uggerhøj Biler findes i dag over alt i Jylland. Virksomheden har afdelinger i Aarhus, Aalborg, Herning, Horsens, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn, naturligvis.
Biludvalget er ligeledes blevet større, og selvom det ikke længere indbefatter Austin, repræsenterer det nu nogle af markedets absolut bedste leverandører – f.eks. Opel, Kia, DS, Skoda, SEAT, Peugeot, Fiat, Citroën og Volkswagen foruden deres brede udvalg af nyere brugte biler.

Uggerhøj Biler ønskes stort tillykke med deres 65-års jubilæum i bilbranchen!

Send til en kollega

0.032