23948sdkhjf

Sådan bliver du klar til sejlturen

Skal du ud at sejle, er der naturligvis mange ting, som du bør have styr på. Blandt andet skal du finde den hel rigtig ankerkæde til dit ankerspil.

Arbejder du inden for metal-branchen ved du, at det ikke er ligegyldigt, hvilken slags kæde du gør brug af.

Galvaniseret ankerkæde
Skal du beskytte din ankerkæde mod rust, kan det være en god ide at købe en galvaniseret kæde. Kæder som disse kan du få med korte led i lige den længde, som du har lyst til. På den måde er du sikker på, at ankerkæden passer til din båd.

Ankerkæden er et dyre alternativ en et ankertov, men til gengæld er det også et mere sikkert valg. Da kæde og anker er for tungt til at hale i land med håndkraft, er det nødvendigt med et ankerspil. Køber du disse elementer i det rette metal, er du sikker på, at det kan holde i mange år fremover.

Skaf dig en billig båd
En båd er en rimelig væsentlig del af at komme afsted på en sejltur. Har du endnu ikke skaffet en båd, er det derfor nødvendigt, at du kommer i gang med denne proces. Jo længere tid du bruger på at undersøge markedet, jo større chance er der nemlig for, at du finder den helt rigtige båd.

Skal du købe en god båd for så få penge som muligt, er det en rigtig god idé at kigge efter de brugte både. Her vil der nemlig typisk blive slået en god del af nyprisen. Køber du en brugt båd, har det dog stor betydning, at du tjekker at alt virker, som det skal.

Reparation af båden
Uanset om du har købt din båd for nylig, eller du har haft den i lang tid, kan det være nødvendigt med reparation af båden. Det kan for eksempel være, at der er brug for rustbehandling af kølen. Rust udvikler sig typisk ikke så længe båden er i vand, men hvis båden kommer op for vinteren, kan du risikere at rusten hurtigt skrider frem.

Når du skal ud at sejle, er det vigtigt, at alt fungerer som det skal. Er du langt fra land, kan du nemlig risikere, at hjælpen først kommer efter en rum tid, hvis der er noget, der går galt. Ved at tjekke båden igennem, er der større chance for, at du ikke kommer ud for uheld.

Sikkerheden bør være i top
I 1992 trådte en ny lov i kraft. Heri står der beskrevet, at det er lovpligtigt at medbringe en redningsvest til alle folk ombord, uanset hvilket fartøj du sejler i. Dette gælder således også for mindre både som for eksempel kanoer og kajakker.

Inden du skal ud at sejle, er det derfor nødvendigt, at du køber redningsveste til hele familien. Forventer du, at der skal gæster med på båden, er det desuden også nødvendigt at købe redningsveste til disse personer.

En hyggelig stund
En båd kan bruges til mange forskellige ting. Du kan naturligvis vælge at fiske fra din båd, men det er helt klart også muligt blot at nyde en afslappende stund. Ved at invitere nogle gode mennesker om bord og pakke en lækker kurv med mad, er der lagt op til mange hyggelige timer.

Det er nemlig svært at finde den ro, som man finder på havet andre steder. Er du på udkig efter en ny hobby, kan det derfor godt betale sig at investere i en ny båd.

Hvis du interesserer dig for metal, har du desuden mulighed for at nørde på en rigtig fed måde med din helt egen båd. Her skal du blandt andet sørge for at passe godt på køl og anker – og dette er ikke altid let, når båden er omgivet af saltvand.

Send til en kollega

0.031