23948sdkhjf

Sådan forbereder du dig til dit gør-det-selv-projekt

Du går helt sikker rundt med en idé til dit næste gør-det-selv-projekt. Det kan i mange tilfælde være en billigere løsning for dig at ordne tingene selv, og det er også hyggeligt at have et projekt i gang.

Det er vigtigt, at du ved, hvad du kaster dig ud i inden du går i gang med dit projekt, og at du ikke bare efter dit besøg i den lokale tømmerhandel, starter på dit projekt.

 Det er kun fantasien der sætter grænser for dig, når det kommer til dine gør-det-selv-projekter. Derfor gælder det også bare om, at du lader kreativiteten slippe løs. Det kombineret med nedenstående råd, så vil du få et rigtig godt resultat.

 4 gode råd
Herunder er fire gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt til dit gør-det-selv-projekt.

  • Vær sikker på at det er lovligt, at du udfører projektet selv
    Der er mange projekter, som du selv må lave, men der er også en lovlig begrænsning for, hvad du må lave, når du ikke er udlært. Det kan fx være installationer af el eller VVS opgaver, som kun må udføres af udlærte. Du kan altid undersøge, om din idé er lovlig som gør-det-selv-projekt på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.
  • Sikkerhed frem for alt
    Det er vigtigt, at du altid husker på, at sikkerheden er vigtigere end alt andet. Det betyder, at det godt kan betale sig at give 100 kr. ekstra, så du er sikker på at få kvalitet og sikkerhed. Det kan også være, at du bliver nødt til at investere i et par sikkerhedssko, sikkerhedsbriller eller høreværn, som du kan bruge.
  • Vælg de rigtige materialer
    Hvis du ikke har købt de rigtige materialer til dit projekt, så kan det hurtigt ses på resultatet. Hvis du er i tvivl om nogle produkter, så kan du altid benytte dig af den professionelle vejledning, som du kan få i dit byggemarked. På den måde er du sikker på, at du får de rigtige produkter med hjem til dit projekt. 
  • Forbered dig nok
    Det er altid en god idé, at du forbereder dig inden du går i gang med projektet. Det kan du blandt andet gøre ved at se videoer online eller læse om dit projekt. Her bør du også læse om, hvordan du udfører arbejdet med mest mulig sikkerhed.

Besøg dit byggemarked
Du skal bruge en masse materialer og vejledning til dit gør-det-selv-projekt. Her kan du med fordel besøge din lokale 10-4 butik, hvor du kan finde et stort udbud af materialer, værktøj, maskiner og alt det som du skal bruge til dit byggeri. Det gælder uanset, om dit projekt er til haven, huset eller noget helt tredje. Der er prismatch på mange produkter, så du altid er sikker på at få en fordelagtig pris.

Hvis du ikke har tid eller mulighed for at besøge et af de fysiske 10-4 byggecentre, kan du klikke dig ind på https://www.10-4.dk/. Her vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over produkterne, og du vil blive tilbudt gratis fragt på en lang række produkter.

Send til en kollega

0.016