23948sdkhjf

Sådan sikrer du som direktør de bedste arbejdsforhold

Som direktør må du ikke undervurdere, hvor meget gode arbejdsforhold påvirker dine ansattes mulighed for at gøre et godt stykke arbejde

Mistrives medarbejderne går dette simpelthen ud over deres evne til at være effektive, kreative og innovative – og dette er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt. Derudover kan mistrivsel øge den enkelte medarbejders sygefravær, og dette er altså dyrt.

Derfor gælder det som direktør om at have gode arbejdsforhold for øje. Sørg for at du gør dit for at skabe de bedste arbejdsforhold for dine ansatte. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og i denne artikel får du nogle bud på netop dette.

Ergonomisk indretning af kontoret
Meget arbejde består i dag af stillesiddende arbejde foran computeren. Dette er hårdt for den enkeltes sundhed, da kropsholdning og stillesiddende aktivitet kan give diverse gener. Derfor gælder det om at indrette kontorerne ergonomisk.

Dette gøres f.eks. ved at den enkelte har mulighed for at justere efter individuelle behov. Et hæve sænkebord samt god og støttende kontorstol er et must. Sørg for at investere i gode ergonomiske møbler til kontoret, da det både vil være til gavn for den enkelte medarbejder og virksomheden som helhed.

Bidrag til et positivt samarbejde på arbejdspladsen
Et positivt samarbejde kollegaer imellem er altafgørende. Som direktør og/eller leder skal du gøre dit for at bidrage til et positivt samarbejde på arbejdspladsen og samtidig støtte op. Husk altid, at der skal være et formål med dine udtalelser – og du bør altid sørge for at have noget positivt med i dine udtalelser.
Kritik og feedback skal derfor være formålsorienteret og konstruktiv. Dette kan du f.eks. gøre ved at starte og slutte din kritik med en positiv forklaring eller kommentar. På denne måde føles det ikke som konstant kritik af arbejdet, hvor medarbejderen betvivler sine kompetencer.

Undersøg de præcise forhold – og følg op
Den bedste indikation på, hvorvidt dine ansatte føler sig godt tilpasse på arbejdspladsen, er simpelt – du skal spørge dem. Hvis medarbejderne er tilfredse med deres arbejdssituation, vil de typisk fortælle dig gladeligt om det, hvilket kan være en god hjælp.

Dog kan det være sværere for den enkelte medarbejder at ytre sig, hvis vedkommende har idéer til forbedringer eller bekymringer. Her kan det i stedet være nemmere for den enkelte at åbne op, hvis det foregår anonymt. Her kan du med fordel udarbejde en undersøgelse om medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen – hvor medarbejderne selvfølgelig svarer anonymt. Dette kan gøre føles mere sikkert for nogle ansatte, og du får derfor bedre mulighed for at få et ærligt svar.

Når undersøgelsen er foretaget, er det ekstremt vigtigt, at der følges op på undersøgelsen. Hvis der ikke udarbejdes tiltag til forbedringer på baggrund af undersøgelsen efterfølgende, så vil det være spild af tid at have foretaget undersøgelsen.

Send til en kollega

0.031