23948sdkhjf

Hvad er mest fordelagtigt – køb eller leasing af bil?

Leasing er så småt ved at blive mere og mere populært

hvorfor vi ser nærmere på, hvad der egentligt er mest fordelagtigt for dig som privatperson. Mange går nemlig med den opfattelse, at det kun er erhvervskunder, der kan lease deres biler, men mange leasingfirmaer tilbyder også privatleasing. Men hvad er mest fordelagtigt for privatkunder, er det at købe eller lease en bil?

Leasing kan være fordelagtigt, uanset hvor du bor henne
Hvis du bor inde i København, kan det være fordelagtigt at vælge privatleasing, idet du kan lease forskellige biler alt efter, hvordan dine behov ændrer sig igennem leasingen. Privatleasing i København kan derfor betyde, at du kan lease den bil, der passer til din parkeringsplads, men også at du kan køre rundt i lækker cabriolet til sommer og skifte til en mere praktisk bil om vinteren.

Bor du derimod ude på landet, så kan privatleasing også være fordelagtigt, idet privatleasing typisk giver mulighed for at køre i nogle meget gode kvalitetsbiler, som du måske ikke ville have haft råd til, hvis du skulle til at købe bilen. Når man bor ude på landet, vil man ofte også skulle bruge flere timer på transport, hvilket betyder, at man skal have noget ordentligt at køre i, og dette giver leasing mulighed for.

Fordele og ulemper handler om dine vaner inden for bilen
Kan du godt lide at udskifte dine biler, og vil du gerne have store kvalitetsbiler, så er leasing meget fordelagtigt. Leasing giver dig nemlig mulighed for at udskifte biler, hvis dine behov ændres, eller du blot vil have en anden bil at køre i om sommeren. Du er nemlig ikke bundet til den samme bil i længere tid, som du eksempelvis vil være, hvis du køber en bil.

Hvis du modsat ovenstående ikke går meget op i biler, og derfor ikke ser et behov for at udskifte modellen, bare fordi der er kommet en nyere model – så kan det være en fin investering at købe en bil i stedet for at lease den. Når man køber en bil, vil man typisk have den i flere år, og i sådan et tilfælde vil et køb være fordelagtigt.

Økonomisk: Hvad er bedst?
Når man køber en bil, vil de fleste lave en afbetalingsordning, hvilket fungerer lidt, som når man køber et hus – du betaler månedligt til lånet. Når du leaser, vil du også betale et månedligt beløb, som kan sammenlignes med at betale husleje til en lejebolig. Du betaler, men du får ikke en gevinst i sidste ende. Her skal du derfor overveje, hvor meget du forventer, at du kunne få for bilen igen, når du på et tidspunkt vil sælge den.

Der er derfor både fordele og ulemper, også økonomisk, da du typisk ikke vil kunne få solgt en bil til den oprindelige købspris, hvorfor leasing bliver mere og mere populært, da du ikke vil opleve et tab på samme måde. Det er derfor op til den enkeltes behov og økonomi at vurdere, om køb eller leasing er den bedste løsning.

 

Send til en kollega

0.033